Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2021

Echt exclusieve Polestar 1 kleurt goud

In een totaalvolume van 1500 stuks levert Polestar zijn 1 in een gelimiteerde oplage. Maar ondanks dat het verkoopvolume beperkt is, zijn de exemplaren nog altijd niet uitverkocht. Het actiemodel Polestar 1 Gold moet de fabrikant daarbij helpen.

Nu ja, helpen? Het gaat om een speciale editie die er in een oplage van slechts 25 stuks komt. Een grote productieboost geeft de speciale editie dan ook niet. Feit is wel dat de schijnwerpers weer op de plug-in hybride-coupé zijn gericht en dat kan positief werken voor de verkoop van de allerlaatste exemplaren.

Eenmalig 25 keer

Polestar presenteert de gelimiteerde 1 Gold op de autoshow in Shanghai, die van 21 tot en met 28 april duurt. Kenmerkend voor de editie is de kleurstelling. Polestar beweert dat het eenmalig de carrosseriekleur toepast. Het betreft een gouden kleur in mat uitgevoerd. De tint wordt ook toegepast op de remklauwen wat voor een mooi contrast zorgt in combinatie met de zwarte lichtmetalen wielen. Daarmee is het complete exterieur van het actiemodel behandelt. Meer is er niet afwijkend aan de buitenzijde.

In beeld: autoshow Shanghai – Auto China 2021

Precept wijst de weg voor Polestar 3

Gaat de Polestar 1 de oplage van 1500 ook echt halen?

Maximaal

Ook aan de binnenzijde is het verschil met de reguliere Polestar 1-versies beperkt. Ook hier speelt de goudtint de hoofdrol. De kleur zie je terug op de stiksels. In deze kleurstelling bouwt Polestar naar eigen zeggen “maximaal 25 stuks”, wat impliceert dat het merk twijfelt of het überhaupt zoveel kopers voor de 1 Gold kan vinden. Hoe het ook zij 25 exemplaren is exclusief, het kan altijd exclusiever uitvallen.

Uitbreiding van de Polestar-familie

De productie van de 1 is aan zijn laatste jaar bezig. Officieel dan, want het bedrijf kondigde bij de lancering van de coupé aan de 1500 stuks in drie porties van 500 units te bouwen. Inmiddels zijn we in het laatste productiejaar aanbeland. “Het is ongelooflijk dat onze prachtige halo car al dit jaar uit productie gaat”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, die daar natuurlijk zelf voor heeft gekozen. Of de Polestar 1 een opvolger krijgt, is nog niet bekend. De vraag is of Polestar nog een halo car nodig heeft. Het merk werkt inmiddels aan uitbreiding van het modellengamma. In de klasse tussen de Polestar 1 en 2 verschijnt een model. Het bedrijf komt met een productieversie van de concept car Precept.

Plug-In hybride

Ook die modellen worden elektrisch aangedreven. Het is een richting die de autobouwer vanaf meet af aan heeft ingezet, maar voor de Polestar 1 werd een uitzondering gemaakt. De 1 is een plug-in hybride, voorzien van een 2.0-viercilinder benzinemotor en een elektromotor die tezamen 448 kW aan vermogen leveren. Het koppel van de aandrijflijn bedraagt 1.000 Nm. Met de plug-in hybride kan zo’n 124 km volledig elektrisch worden gereden voordat de benzinemotor bijspringt.

Van de Polestar 1 zijn er momenteel 12 in Nederland geregistreerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.