De MINI Electric (3-deurs Cooper S E) staat vanaf maart 2020 bij de MINI-dealers. Bestellen is nu al mogelijk. Je kan hem bovendien online samenstellen. Welke mogelijkheden zijn er? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Vier uitvoeringen

MINI levert de Electric in vier uitrustingsniveaus, te weten de Basic (basisversie), Essential, de Charged en de Yours. Standaard (Basic) is de MINI Electric uitgerust met een multifunctioneel sportstuur en digitaal instrumentenpaneel, stoffen bekleding Double Stripe Carbon Black, MINI Driving Modes, LED koplampen en mistlampen, automatische airconditioning, cruise control, een MINI Navigatiesysteem met 6,5-inch touchscreen, realtime verkeersinformatie, automatische online kaart, updates en Apple CarPlay en – tot slot een AC en DC laadkabel.

Prijzen

De Basic is er vanaf 34.900 euro of vanaf 499 euro via private lease (op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar). Voor de Essential betaal je 38.400 euro, voor de Charged 40.900 euro en voor de Yours minimaal 42.900 euro.

Deze kleuren zijn er

In totaal zijn er zes carrosseriekleuren, te weten White Silver, Enigmatic Black, Moonwalk Grey, Chili Red, British Racing Green en Midnight Black. Welke kleur gekozen kan worden, is afhankelijk van de uitvoering. De Basic en Charged zijn bijvoorbeeld alleen in White Silver of Moonwalk Grey te bestellen.

MINI Electric Foto 007
MINI Electric Foto 008
MINI Electric Foto 009
MINI Electric Foto 010
MINI Electric Foto 011
MINI Electric Foto 006

Dakkleur

De dakkleur is gelijk aan de carrosseriekleur, of je kiest een afwijkende tint. In dat laatste geval is er keuze uit wit dak met witte spiegelkappen of een zwart dak met zwarte spiegelkappen. Verder levert MINI twee accentkleuren: geel of Vigourus Grey. Kies je een accentkleur, dan worden de spiegelkappen en grille in die kleur uitgevoerd. Bijzonder is dat MINI geen meerprijs rekent voor een andere kleur of een ander wieldesign. Er is overigens keuze uit de vijf wieldesigns:

  • 16-inch LM Loop Spoke
  • 17-inch LM Roulette Spoke two-tone
  • 17-inch LM MINI Electric Corona Spoke 2-tone
  • 17-inch LM Cosmos Spoke zwart
  • 17-inch LM Tentacle Spoke

MINI Electric Foto 001
MINI Electric Foto 002
MINI Electric Foto 003
MINI Electric Foto 004
MINI Electric Foto 005

Kant-en-klaar

Naast andere wielen en kleuren zijn er geen andere opties te bestellen. MINI levert de Electric simpelweg kant-en-klaar met nagenoeg alle toeters en bellen. Hoe duurder de uitvoering, hoe meer uitrusting. De duurste kost dus 42.900 euro.