Autovisie
Autovisie Nieuws 29 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: wat biedt een Kia Sportage anno 2021?

De Kia Sportage heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt. Van eenvoudige terreinwagen tot een van de bestverkochte middenklassers. Wat heeft het nieuwste model allemaal te bieden? We nemen eens een duik in de prijslijst.

Kia heeft de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Van nieuwe speler met bescheiden verkopen tot een van de meest populaire merken van Nederland. Natuurlijk groeiden de auto’s kwalitatief ook mee. Neem nou de Sportage. Die kwam in 1994 op de markt als een eenvoudige terreinwagen op Mazda-basis. De tweede generatie uit 2004 was al een grote vooruitgang en anno 2021 hebben we de gloednieuwe vijfde generatie voor ons. Wat heeft die te bieden?

Kia Sportage vanaf 34.895 euro

De prijslijst van de nieuwe Kia Sportage begint bij 34.895 euro. Daarvoor krijg je de 1.6 T-GDi Mild Hybrid, gecombineerd met handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijvng. Dat is overigens de enige motor voor de Sportage, maar die is er wel in twee vermogensvarianten. De instapper levert 110 kW (150 pk), daarboven staat een Hybrid-variant met in totaal 169 kW (230 pk). Dan is ook een zestrapsautomaat standaard. Kies je voor de plug-in hybrideversie, dan levert de 1.6 samen met de elektromotor liefst 195 kW (265 pk).

Kia Sportage standaard rijk uitgerust

Standaard is er een met leder bekleed stuurwiel, warmtewerend glas, led-verlichting voor en achter met lichtsensor, 17-inch lichtmetalen velgen en verwarmbare buitenspiegels. Op gebied van infotainment laat hij weinig te wensen over. Het touchscreen meet minstens 8-inch, er is DAB+-radio en de connectiviteit verloopt via USB-C en -A of Bluetooth, met voorbereiding op Apple CarPlay en Android Auto. Ook spraakbediening behoort standaard tot de mogelijkheden. Ook op gebied van assistentiesystemen is de Sportage standaard rijk uitgerust. Hij herkent bijvoorbeeld tegenliggers bij het afslaan en kan ‘zelfstandig’ binnen de rijstrook blijven.

Tot de opties behoren onder meer velgen tot 19 inch, full-led-verlichting, suède bekleding, een 12,3-inch gebogen touchscreen, driezone airco, draadloos opladen voor de smartphone, 360°-camera, op afstand bedienbare slimme parkeerassistentie, Highway Drive Assist en een Harman Kardon® Premium Sound systeem, noem maar op. Sommige van deze dingen zijn overigens standaard voor bepaalde hogere uitrustingsniveaus.

Kia Sportage in lekker fel kleurtje

Kijken we naar de visuele aankleding, dan heeft de Kia Sportage eigenlijk al standaard een best luxe uitstraling. Naast het standaard wit, zwart of grijs bestaat de optielijst bovendien ook uit lekker veel meer vrolijke kleuren. Wat dacht je van helder blauw (Pacific Blue), oranje (Orange Fusion) of zelfs geel (Splash Lemon)? Vanaf de luxere GT-(Plus)Line, met bovendien een wat sportievere aankleding, behoort ook een contrasterend zwart dak tot de mogelijkheden.

De standaard 17-inch lichtmetalen velgen zien er al niet verkeerd uit, maar er is zoals gezegd ook nog keuze uit 18-inch of (voor de hogere uitrustingsniveaus) 19-inch. Bij de GT-(Plus)Line krijg je volledig zwarte velgen, bij de andere modellen zijn de velgen two-tone zwart met zilver.

Kia Sportage zelf samenstellen?

Kortom, de nieuwe Kia Sportage is luxer dan ooit, met uitrustingen waar men bij het eerste model uit 1994 niet van durfde te dromen. Om over de verkoopaantallen nog maar te zwijgen. De Kia Sportage en zijn uitrustingen zelf ontdekken? Dat kan eenvoudig op www.kia.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.