Autovisie
Autovisie Nieuws 5 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Volkswagen Multivan bijna 40.000 euro goedkoper

De nieuwe Volkswagen Multivan doet een aantal dingen net even anders dan zijn voorganger. Mede daarom is het model zelfs bijna 40.000 euro goedkoper geworden. Wat kost hij nu en wat krijg je voor dat bedrag? We nemen een duik in de prijslijst!

Eind vorig jaar introduceerde Volkswagen een volledig nieuwe Multivan. Een echt volledig nieuw model, want zowel qua vormgeving als platform deelt hij niet langer zijn basis met de Transporter, zoals zijn voorgangers. Op termijn volgt waarschijnlijk wel een nieuwe Transporter op basis van deze Multivan. Nu gaat dat dus eens andersom.

Volkswagen Multivan is plug-in hybride

Misschien wel het belangrijkste nieuws: de Multivan is alleen leverbaar als plug-in hybride. De 1.4 eHybrid-aandrijflijn levert 160 kW (218 pk), gecombineerd met een zestrapsautomaat en voorwielaandrijving. Uiteraard brengt de deels elektrische aandrijving het verbruik en de uitstoot aanzienlijk omlaag. De zuinigste uitvoering stoot slechts 39 gram CO2 per kilometer uit, dus ook de bpm-boete is lekker laag.

Volkswagen Multivan flink goedkoper

Het resultaat van de plug-in hybride aandrijving: de volledig nieuwe Multivan is leverbaar vanaf 54.400 euro. Dat is zo’n 37.000 euro goedkoper dan het vorige model! Op grijs kenteken bedraagt de vanafprijs zelfs 42.983 euro, maar in dit artikel gaan we even uit van de particuliere prijslijst.

Instappen maar: de Multivan

Het ‘instapmodel’ luistert simpelweg naar de naam Multivan, zonder verdere toevoegingen. Dit model is standaard een vijfzitter en heeft visueel een vrij sobere aankleding. Over de uitrusting heb je desondanks weinig te klagen. Zo zijn er al 17-inch lichtmetalen velgen, cruise control, Speed Limit Assist, keyless entry en start, digitale DAB+-radio, een digitaal instrumentarium, infotainment met spraakbediening en connectiviteit met Wired & Wireless app-connect. Verder zijn er al zo’n beetje alle veiligheids- en assistentiesystemen die je anno 2022 in een nieuwe auto verwacht.

Extra passagiers: Volkswagen Multivan Life

Een trede hoger staat de Volkswagen Multivan Life, leverbaar vanaf 57.915 euro. De Life is standaard een zevenzitter. Op de tweede zitrij heb je met twee individuele stoelen extra ruimte, terwijl helemaal achterin een achterbank voor drie personen is te vinden. Verder zijn er extra armsteunen en voorin ook elektrisch instelbare lendensteunen. Afgezien van de luxere zitplaatsen biedt de Life ook wel iets meer standaarduitrusting en er zijn iets meer opties leverbaar, maar het aanbod komt redelijk overeen met de instapper.

Topmodel: Volkswagen Multivan Style

Wil je standaard al de nodige luxe, dan moet je bij het topmodel Style zijn, leverbaar vanaf 65.130 euro. Ten eerste heeft de Style een luxere uitstraling dankzij verschillende chroomaccenten, zwarte gepolijste velgen en luxe pedalen met edelstaal afwerking. Verdere luxe is er in de vorm van standaard elektrisch bedienbare schuifdeuren, automatische 3-zone airconditioning, afzonderlijk verwarmbare voorstoelen en sfeerverlichting in liefst dertig kleuren. Vanaf de Style is de Multivan ook leverbaar in verlengde uitvoering.

Exclusief: Volkswagen Multivan Energetic

Om de introductie van het model te vieren, is er ook de tijdelijke uitrusting Energetic. Met een vanafprijs van 59.615 euro is dat in verhouding tot de uitrusting ook het voordeligste model. Standaard zijn 18-inch lichtmetalen velgen, privcay glass, een panoramadak, elektrisch bedienbare achterklep met ‘comfortopening’ en een overige uitrusting die zo’n beetje op hetzelfde niveau zit als topmodel Style.

Overige opties Volkswagen Multivan

Als deze standaarduitrustingen nog niet genoeg zijn, is er natuurlijk ook nog een uitgebreide optielijst om je mee uit te leven. Parelmoer of two-tone carrosserielak, extra assistentiesystemen, een luxe vis-a-vis-zitopstelling, een verschuifbare tafel, je kunt het zo gek niet bedenken. Alle opties zelf ontdekken en de Volkswagen Multivan samenstellen? Dat kan op www.volkswagen.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.