Autovisie
Autovisie Nieuws 15 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: optie van 28 mille voor Mercedes-Benz S-Klasse

Als vlaggenschipmodel van Mercedes-Benz zit de nieuwe S-Klasse bomvol met de nieuwste technologie. Maar niet alles is standaard. Een duik in de prijslijst geeft inzicht in de opties van de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Er bestaat bijvoorbeeld een optie van dik 28.000 euro.

Prijzen S-Klasse

Prijzen van de nieuwe 5.179 mm lange S-Klasse (wielbasis 3.106 mm) beginnen bij 130.682 euro voor de 286 pk sterke S 350 d. De S 400 d 4Matic met 330 pk is er vanaf 145.164 euro. De voorlopig duurste S-Klasse is de S 500 4Matic met 435 pk + 22 EQ boost-pk’s met een prijskaartje van 151.902 euro. Uiteraard levert Mercedes-Benz ook een versie met verlengde wielbasis (lengte: 5.289 mm, wielbasis 3.216 mm).

Veel is standaard

De Mercedes-Benz S-Klasse is standaard al uitgerust met 19-inch lichtmetaal, een rijassistentiepakket, Multibeam LED-koplampen met adaptieve grootlichtassistent plus, MBUX navigatie Premium met Augmented video op het navigatiedisplay, 3D-bestuurdersdisplay, de parkeerassistent met remote parkeerfunctie inclusief 360°-camera, een 12,8 inch oled-touchscreen met haptische feedback en meer.

Dit is ook standaard

Wat is er dan nog meer? Nou, denk aan een draadloos oplaadsysteem voor smartphones, sfeerverlichting, verlichte instaplijsten, verkeersbordenherkenning, een panoramaschuifdak, Burmester 3D-surround sound system, een botspreventiesysteem, keyless go, elektrisch verstelbare voorstoelen, verwarmde ruitenwissers en Airmatic-luchtvering.

Pakketten

Als je dit gelezen hebt, dan begin je je direct af te vragen of er überhaupt nog opties zijn. Nou, dat is toch wel het geval. Sterker nog: de optielijst is langer dan je denkt. Allereerst zijn daar de pakketten. Altijd handig, want zo krijg je in een klap diverse opties voor een betere prijs. Mercedes-Benz levert onder andere de volgende pakketten.

Premium pakket – 6.534 euro
Digital light, MBUX augmented reality head-up display, actieve multicontourstoelen inclusief extra hoofdsteunen en stoelventilatie-/verwarming voor,

Premium Plus pakket – 9.559 euro
Bekleding in nappa leder zwart, stoelverwarming achter, Energizing-comforprogramma, Air Balance-pakket met ionisatie, verbeterde luchtfiltering en parfumering en een warmtecomfortpakket met een verwarmd stuurwiel en armleuningen.

Exclusief pakket – 6.776 euro
Bekleding nappaleder Exclusif, bovenkant dashboard, portierpalen, armleuningen en in nappaleder, extra sierdelen aan de rugleuningen van de voorstoelen, interieurhemel en microvezel in Dinamica en vloermatten met rand contrastkleuring.

Rear Executive pakket – 7.444 euro
MBUX tablet achter met 7-inch touchscreen, stoelventilatie-/verwarming achter, designgordelsloten voor en achter, Thermotronic airconditioning achter, zonneschermpakket met dubbele zonnekleppen en elektrische zonneschermen voor de achterruiten, achterzitplaatsen elektrisch verstelbaar inclusief memoryfunctie, chauffeurspakket met meer beenruimte achterpassagier aan de passagierszijde, draadloos oplaadsysteem voor mobiele apparaten achter, Pre-Safe Impulse en voorpassagiersstoel elektrisch verstelbaar vanuit het achtercompartiment.

Business Class – 28.798 euro
Het Business Class-pakket is met dik 28 mille verreweg de duurste optie. Dit pakket bundelt de inhoud van het Premium Plus en Rear Executive pakket en vult dat aan met MBUX entertainment achter met twee 11,6-inch touchscreens, exectutivestoel met verstelbare rugleuning tot 43,5° aan passagierszijde inclusief kussen, tv-tuner, airbag achter, nek- en schouderverwarming, beltbags en een Burmester 4D surround sound system met 30 luidsprekers inclusief 2 frontbass woofers + 1 subwoorfer + 8 exciters in de stoelen (totaal vermogen 1750 watt). Dit Burmester-geluidssysteem kost los overigens 8.143 euro. Slik!

Losse opties zijn er genoeg…

• Trekhaak met ESP-aanhangwagenstabilisatie: 1.379 euro
• Warmte- en geluidsdimmend, infraroodabsorberend gelaagd veiligheidsglas: 1.391 euro
• Twee draadloze hoofdtelefoons: 484 euro
• Voorverwarmingsinstallatie inclusief afstandsbediening: 1.742 euro
• MBUX augmented reality head-up display: 3.617 euro
• Koelvak: 1.391 euro
• Klaptafels achter: 2.178 euro
• Achterasbesturing met 4,5° of 10° verstelbare stuurhoek: 1.573 euro

 

Eindstand

Je begrijpt dat de prijs van een S-Klasse hard kan oplopen richting de 200.000 euro. Hoe dan ook: Mercedes-Benz geeft de koper wel de mogelijkheid om de auto helemaal naar eigen smaak aan te kleden, ongeacht het budget.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.