Autovisie
Autovisie Nieuws 20 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: nieuwe Opel Astra samenstellen

Altijd leuk als de orderboeken van een nieuw model geopend zijn: hoe duur kunnen we de auto maken in de online configurator? In deze Duik in de Prijslijst staat de nieuwe generatie Opel Astra centraal. We bekijken hem van top tot teen, van de basisversie tot de absolute topversie.

Prijzen Astra op een rij

Uiteraard hebben we op Autovisie alle prijzen van de nieuwe Opel Astra al genoemd. Dat artikel kun je hier rustig teruglezen. Om ze toch nog even snel mee te pakken: rijden in de nieuwe Astra kan vanaf 26.699 euro in de Astra 5-deurs 1.2 Turbo Start/Stop 110 pk met handgeschakelde zesbak. Deze motorisering is er ook met 130 pk. Met handbak betaal je dan 29.699 euro en voor de variant met achttraps automaat is dat 31.649 euro.

Basis-Astra

Ook als diesel en als Plug-in Hybrid

Dieselen kan met een 1.5 CDTI met 130 pk. De handbakversie kost minimaal 32.649 euro en de automaat begint bij 35.399 euro. En dan is er ook nog de plug-in hybride Astra die door Opel volstrekt onlogisch als ‘Hybrid’ in de prijslijst staat. Let op mensen: dit is dus een plug-in hybride en geen hybride.

Twee PHEV’s

De Astra PHEV komt in twee smaken: met 180 en met 225 pk. Die laatste komt later, Opel trapt af met de 180 pk-variant. Deze kan 61 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP) en heeft een prijskaartje van minimaal 34.899 euro.

Eerst als vijfdeurs hatchback

Opel trapt overigens af met de Astra vijfdeurs hatchback. De Opel Astra Sports Tourer verschijnt in de loop van 2022. En in 2023 komt het merk met de beroemde ‘blitz’ met een volledig elektrische Opel Astra-e.

De duurste Astra

Tot zover even een kleine opsomming van het gamma. Je zou verwachten dat de duurste Astra in het gamma de variant met stekker is, maar dat is niet het geval. De Opel Astra 180 pk 1.6 Turbo Hybrid kost als GS Line 40.199 euro. De duurste Astra in de line-up is de 1.2 Turbo 130 pk met achttraps automaat in de uitvoering Ultimate. Dit heeft een prijskaartje van 40.449 euro. Netto is ie goedkoper dan de PHEV, maar je betaalt door een hogere CO2-emissie simpelweg meer BPM-boete.

Stekker-Astra

Welke Astra nemen we dan als basis in deze Duik in de Prijslijst? Omdat Opel hoge verwachtingen heeft van de stekker-Astra, valt onze keuze op die versie. Stiekem hebben we ook even gekeken naar de Astra Ultimate met 130 pk benzinemotor en automaat. Die komt full-option uit op 44.480 euro, dat je het even weet. Goed, door naar de Astra 1.6 Turbo PHEV Ultimate. We starten bij 40.199 euro.

Kleuren

De nieuwe Opel Astra is leverbaar in de kleuren Amber Yellow (standaard), White Jade (199 euro), Vertigo Blue (699 euro), Diamond Black (699 euro) en Peperoncino Red (899 euro). De keuze valt op Peperoncino Red. Een zwart dak is standaard op de GS Line. Voor 18-inch wielen in GS Line-design betaal je 299 euro bij.

Stoelbekleding

Voor het interieur heb je drie opties. Standaard levert Opel in de GS Line zogeheten Morrocana-bekleding. Optioneel kun je gaan voor alcantara (599 euro) of lederen ‘Club Nappa’-bekleding (1.749 euro). We kiezen voor dat laatste. Waarom dit een vrij prijzige optie is? Deze optie is inclusief stoelventilatie voor de bestuurders- en passagiersstoel, massagefunctie voorin en verwarmbare stoelen vóór en achter.

Rijhulpsystemen

Door naar de losse opties. Het begint met het aanvinken van Drive Assist 1.0 met Stop & Go. Voor 399 euro krijg je dan intelligente snelheidsaanpassing, adaptieve cruise control met Stop & Go (KSG), een dodehoek sensor, lane positioning assist, rear cross traffic alert, collision imminent braking all-speed, active lane keep assist, driver attention alert en tot slot verkeersbordherkenning. IntelliLux Pixel LED-verlichting (899 euro) mag niet ontbreken, evenals een 7,4 kW boordlader (299 euro).

Nog meer losse opties:

  • Intelli-Air met Air Quality Index – 199 euro
  • Elektrisch bedienbaar schuif/kanteldak – 999 euro
  • Multimedia Navigatie, Intelli-HUD en HiFi Audio – 1.399 euro
  • Draadloze telefoonoplader – 149 euro
  • Een af-fabriek trekhaak – 799 euro

Conclusie

En dan zijn we er wel: het resultaat is een Opel Astra 5-deurs GS Line 1.6 Turbo Hybrid 180 pk EAT8 met een prijskaartje van… 48.336 euro. Een kleine vijftig mille dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.