Autovisie
Autovisie Nieuws 23 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: hoe duur is de nieuwe Hyundai Tucson?

Hyundai heeft de prijzen van de nieuwe Tucson vrijgegeven. De opvallende SUV krijgt een vanafprijs van 34.995 euro, maar dan heb je nog niet de hybride of plug-in hybride. Wat moeten die Tucson-varianten dan kosten? En welke uitvoeringen zijn er? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Drie motorvarianten

De nieuwe Hyundai Tucson staat vanaf medio januari 2021 bij de Nederlandse dealers. Het Zuid-Koreaanse automerk trapt af met drie motorvarianten, de mild-hybride (48V), de Hybrid en de Plug-in Hybrid. Allemaal maken ze gebruik van een 1,6-liter T-GDI Smartstream benzinemotor. Bij de mild-hybride levert deze aandrijflijn 150 pk. Je krijgt ook voorwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde zesbak of zeventraps automaat.

Tucson Hybrid of Tucson Plug-in Hybrid

De Hybrid-uitvoering heeft een benzinemotor, een 44,2 kW sterke elektromotor, een 1,49 kWh lithium-ion-polymeerbatterij en een zestrapsautomaat. Het systeemvermogen komt uit op 230 pk. De Hyundai Tucson Plug-in Hybrid heeft naast een benzinemotor ook een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh batterij. Het systeemvermogen bedraagt 265 pk met 350 Nm aan koppel. Elektrisch rijden kan tot 56 kilometer volgens de WLTP-testnorm.

Prijzen

Voor de 48-volt mild hybride Tucson ben je 35 mille kwijt, of vijf euro na dan. De Hybrid is er vanaf 37.995 euro en voor de PHEV ben je op z’n minst 43.995 euro kwijt. Belangrijk om te weten: Hyundai levert de 48V- en Hybrid-versies standaard als i-Motion-uitvoering, de Plug-in Hybrid wordt direct geleverd als Comfort. Die heeft standaard dus al een rijkere uitrusting.

Uitvoering i-Motion

Wat zijn de verschillen in uitrusting? De instapversie i-Motion is uitgerust met onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, elektrisch inklapbare buitenspiegels, cruise control met snelheidslimiet, Digitale Radio (DAB+), een volledig digitaal instrumentenpaneel (10,25 inch) en een achteruitrijcamera.

Uitvoering Comfort

Neem je de Comfort, dan krijg je een 10,25-inch multimediascherm met navigatie, Hyundai Bluelink, centrale deurvergrendeling met keyless entry en startknop, LED-verlichting voor, privacy glas en verwarmbare voorstoelen.

Uitvoering Premium

De topversie van de Tucson heeft de naam Premium. Die heeft 19-inch lichtmetaal, lederlook stoelbekleding, verwarmbare stoelen, Blind-spot View Monitor (BVM), Remote Smart Parking Assist (RSPA, niet op MHEV) en elektrisch verstelbare voorstoelen met stoelverwarming en ventilatie.

Comfort Smart en Premium Sky

Hyundai levert als aanvulling op de i-Motion, Comfort en Premium nog twee versies van de Tucson. De Comfort Smart bijvoorbeeld, leverbaar vanaf 38.995 euro (48V). Die is ten opzichte van de Comfort uitgerust met een automatische achterklep, volautomatische airco, een verwarmd stuurwiel en een Krell-audiosysteem. Dan is er ook nog een Tucson Premium Sky. Die heeft alles wat de Premium ook in huis heeft, maar dan aangevuld met een panoramadak met schuif- en kantelsysteem. De Premium Sky is er vanaf 43.295 euro (48V).

Groter en ruimer

De Tucson is ten opzichte van de vorige generatie 20 millimeter langer, 15 millimeter breder en de wielbasis is met 10 millimeter toegenomen. Passagiers achterin profiteren van 26 millimeter extra beenruimte. De bagageruimte van de Tucson verschil per motorvariant. Bij de 48V mild-hybrid heb je 577 tot 1.756 liter tot je beschikking. Bij de Tucson Hybrid is dat 616 tot 1.795 liter en bij de Tucson Plug-in Hybrid beschik je over 558 tot 1.737 liter. Op termijn introduceert Hyundai nog een N Line-uitvoering en een N-performanceversie van de Tucson.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.