Autovisie
Autovisie Nieuws 10 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: dit kost een Rolls-Royce in 2021

Geld moet rollen. En laat het toeval zijn, maar dit verhaal wordt gepubliceerd op de tiende van de maand. Dat betekent dat er weer een kleine kans – lees 0,00002 procent kans – is dat je met de jackpot aan de haal gaat. Stel dat je wel het geluk hebt, dan moet er natuurlijk een Rolls-Royce komen. Maar wat kost een Rolls-Royce in 2021? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Meer Rolls-Royce-modellen dan je denkt

Rolls-Royce heeft diverse modellen in het aanbod, denk maar aan de Ghost, Dawn, Wraith, Phantom en de Cullinan. Van de Dawn, Wraith en Cullinan bestaan bovendien nog sterkere Black Badge-versies. Daarnaast kun je de Ghost en Phantom nog met een verlengde wielbasis bestellen. Kortom: best veel keuze. Maar wat kost dat alles nu?

Ghost

Alles begint natuurlijk met een nettoprijs. De ‘goedkoopste’ Rolls-Royce is de Ghost met een nettoprijs van 255.500 euro. In Nederland komt daar nog BTW en BPM bovenop. Vooral het BPM-bedrag is indrukwekkend: 91.784 euro. Inclusief alle overheidsdonaties kost een Ghost je minimaal 400.939 euro, exclusief opties. En wil je de verlengde Ghost, dan ben je op z’n minst 438.881 euro kwijt in Nederland.

Dawn

Door naar de Dawn, de sierlijke cabriolet van Rolls-Royce. Die is er vanaf 462.300 euro, inclusief alle belastingen. Netto kost een Dawn je overigens 298.000 euro. Dan is er ook nog een Dawn Black Badge. Die heeft dan weer iets meer vermogen, maar kost ook flink meer. In totaal betaal je 515.972 euro voor een Dawn Black Badge. Dat bedrag is dan wel inclusief 102.152 euro aan BPM. Oef!

Wraith

Door naar de Wraith, de sportieve coupe van Rolls-Royce. Ook die is er als ‘normale’ versie en als extra krachtige Black Badge. De Wraith is er vanaf 420.211 euro en voor een Wraith Black Badge betaal je 473.883 euro, inclusief alle belastingen.

Cullinan

Dan blijven de twee grootste modellen van Rolls-Royce over. Laten we beginnen met de Cullinan, de SUV van Rolls-Royce. Ook deze automobiel is niet goedkoop. Reken op minimaal 432.485 euro voor de reguliere Cullinan. De sterkere Cullinan Black Badge kost je 494.452 euro, een prijsverschil van 61.967 euro ten opzichte van de basisversie. Welnu: ‘basis’ is niet van toepassing op een Rolls-Royce.

Phantom

Het absolute vlaggenschip van Rolls-Royce blijft de Phantom. 386.000 euro kost ie, exclusief alle belastingen aan Den Haag. Inclusief de BTW en BPM kom je uit op 557.980 euro en dan moet het personalisatiefestijn nog beginnen. Wil je liever wat meer beenruimte? Opteer dan voor de Phanto Extended. Die kost dan wel minimaal 650.890 euro. Met wat opties ga je misschien nog over de 7 euroton heen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.