Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de vernieuwde BMW X7

De BMW X7 is voorzien van een nieuwe voorzijde en een nieuw dashboard. We nemen een duik in de prijslijst voor een hernieuwde kennismaking.

De BMW X7 heeft een facelift ondergaan. Dat zie je direct, want net als de nieuwe 7 Serie heeft de X7 nu in tweeën gedeelde koplampen. Een (nog) grotere verandering is te vinden in het interieur, dat van een nieuw dashboard is voorzien.

Prijzen BMW X7

De vernieuwde BMW X7 staat in de prijslijsten vanaf 132.964 euro, voor de xDrive40i met 280 kW (381 pk). Vanaf 139.256 euro kan je dieselen met de X7 xDrive40d, die over 259 KW (352 pk) beschikt. Het motorische topmodel is de liefst 390 kW (530 pk) sterke BMW X7 M60i xDrive, die minimaal 181.356 euro kost. Zeker sinds de facelift kies je de X7 toch al niet voor de subtiliteit, dus wij gaan voor die laatste.

Standaarduitrusting BMW X7

Een BMW X7 wordt nooit ‘kaal’ afgeleverd, dus de standaarduitrusting bestaat uit een lange lijst. Zeker bij de gekozen M60i. Een selectie: led-verlichting rondom met grootlichtassistent, een glazen panoramadak, elektrisch bedienbare tweedelige achterklep, BMW Live Cockpit Professional met BMW Curved Display en uitgebreid infotainment, een hoogwaardig Harman Kardon-audiosysteem, een adaptief onderstel, Integral Active Steering met meesturende achterwielen en natuurlijk de nodige M Sport-uitrustingen.

Exterieuraankleding BMW X7

Voor ons M-model hebben we keuze uit vier wieldesigns. De standaard 21-inch dubbelspaakwielen, de 22-inch Bicolor-dubbelspaakwielen, 22-inch zwarte V-spaakwielen en liefst 23-inch grote Bicolor V-spaakwielen. Die middelste twee wielen zijn zowel met als zonder runflat-banden leverbaar. De standaardvelgen vinden we qua ontwerp het mooist, maar ogen ondanks hun formaat toch wat ielig voor een X7 in sportuitvoering. We gaan dus toch voor de zwarte velgen. Die hebben een meerprijs van 2.370 euro.

Voor de carrosserie is er voornamelijk keuze uit zwart, wit en grijs. De tinten donkergroen, donkerrood en donkerblauw zorgen toch nog voor wat kleur. Wij gaan voor die laatste. Dat kost 2.495 euro extra omdat het een BMW Individual-kleur is.

Interieur BMW X7

De standaard bruine bekleding vinden we wat erg bruin. Alternatieven zijn een andere tint bruin, zwart of maagdelijk wit. Die laatste is mooi maar ook wat ‘besmettelijk’, dus we gaan toch maar voor een zwart interieur (2.695 euro meerprijs). Wel vervangen we de standaard zwarte interieurlijsten door Esche Flowing Grey, met een luxueus kleurverloop (684 euro). Alternatieven zijn andere houtsoorten, maar ook koolstofvezel.

Losse opties

Zeker als M60i zit de vernieuwde BMW X7 standaard al goed in de spullen, dus aan losse opties hebben we weinig meer te wensen. Wel gaan we nog voor het glazen panoramadak Sky Lounge (1.067 euro), het Warmtecomfortpakket (1.195 euro), het M Sportpakket Pro (895 euro, incl. M Hoogglans Shadow Line, M-veiligheidsgordels en remklauwen naar keuze in blauw), het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System (4.750 euro). De BMW M 50 Jahre-logo’s zijn standaard aangevinkt, maar kosteloos te vervangen door de reguliere BMW-logo’s. Doen wij niet.

BMW X7 zelf samenstellen

De samengestelde BMW X7 blijft nog maar net onder de 200.000-eurogrens. Het prijskaartje van de configuratie vermeld namelijk een bedrag van 199.411 euro. Hoe zou jij de vernieuwde BMW X7 samenstellen? Bekijk hem in de configurator op www.bmw.nl. Daar vind je ook het volledige overzicht van prijzen en uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.