Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: de Opel Astra GSe

GSe is terug… maar wel op een andere manier. Aan de hand van de prijslijst van de Opel Astra zoeken we uit wat de letters tegenwoordig te bieden hebben.

Opel heeft de iconische letters GSe afgestoft en gebruikt ze weer op nieuwe modellen. De letters staan nog steeds voor sportieve modellen, maar wel met een andere invulling. De letters staan niet langer voor ‘Grand Sport Einspritzung’, maar voor ‘Grand Sport electric’. Dat begint met plug-in hybride-modellen. De Opel Astra en Opel Grandland trappen af. De auto’s zijn inmiddels te bestellen

Dit heeft het nieuwe GSe te bieden

Natuurlijk leer je een geherintroduceerd sportief label het beste kennen door met de auto’s te gaan rijden. Dat deden we eerder dit jaar dan ook, met de Opel Astra GSe.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Nu staan we even stil bij wat er nou allemaal op de optielijst van zo’n hedendaagse GSe staat. Daarvoor nemen we de Opel Astra hatchback als uitgangspunt, want dat lijkt ons naast de Sports Tourer en Grandland de beste basis voor een sportief model.

Vanafprijs Opel Astra GSe

De prijslijst begint vanzelfsprekend bij de vanafprijzen. Voor een standaard Opel Astra hatchback betaal je op dit moment 33.499 euro. Voor de GSe is het nog even doorsparen, tot 49.499 euro. Daarvoor krijg je dan de enige Opel Astra met een vermogen van liefst 165 kW (225 pk), mits de accu volledig is opgeladen en de elektromotoren mee kunnen doen natuurlijk. Elektromotoren in meervoud, want de GSe is ook de enige Opel Astra met vierwielaandrijving.

Aandrijflijn Opel Astra GSe

Daar hoort een koppel bij van liefst 520 Nm. Dat is goed genoeg om de Opel Astra GSe in 6,1 seconden naar de 100 km/u te brengen en door te gaan tot 235 km/u. Dat alles met een officieel verbruik van 1,2 l/100 km. Ook kan je maximaal 59 km volledig elektrisch rijden. Allemaal wel volgens WLTP-norm, je moet dan niet steeds de sportieve eigenschappen aanspreken.

Standaarduitrusting Opel Astra GSe

Ook in visueel opzicht merk je dat het voor het sportieve topmodel hebt gekozen. Zo heeft de Astra GSe modelspecifieke bumpers, tweekleurig 18-inch lichtmetaal en verschillende (al dan niet hoogglans) zwarte accenten. In het interieur staan met alcantara beklede GSe-sportstoelen, die in goede Opel-traditie AGR-gecertificeerd zijn. Tot slot heeft het onderstel een sportievere afstelling.

Overige standaarduitrusting van de GSe: actieve interieurluchtfilter, Drive Assist 2.0 (een uitgebreid pakket aan assistentiesystemen, waaronder adaptieve cruise control), een draadloze telefoonlader en het meest uitgebreide infotainment inclusief spraakbediening en live navigatie en over-the-air-updates.

Exterieuraankleding

Dan is het tijd voor de personalisatie. Net als bij de reguliere Astra-modellen is ook bij de Opel Astra GSe geel de standaardkleur. Leuk, dat zorgt hopelijk voor wat meer kleur op de weg! Voor 199 euro extra wordt je Astra uitgevoerd in wit. Voor 699 euro extra behoren zwart, donkergrijs en zilver tot de mogelijkheden. Wil je een andere kleur dan geel (keuze uit helder blauw en donkerrood), dan ben je 899 euro kwijt. Normaal gesproken zouden wij onze Opel Astra in donkerrood bestellen, maar voor het sportieve exemplaar van deze week vinden we het standaard geel-zwart juist wel een passende combinatie.

Als GSe heeft de Opel Astra altijd een zwart dak. Wielkeuzes biedt de gekozen uitvoering ook niet.

Interieuraankleding

Dan komen we bij het interieur. Daar kunnen we alleen de bekleding wijzigen. Voor 1.749 euro kan je het standaard alcantara inruilen voor zwart Nappa-leder, waarmee ook de GSe-sportstoelen komen te vervallen. Deze optie vinken we (dus) niet aan.

Losse opties

Dan zijn we alweer aangekomen bij de losse opties. Voor 199 euro vinken we de voorruitverwarming aan. Het panoramadak (800 euro) is mooi, maar vinden we niet zo passen bij een sportieve uitvoering. De adaptieve Intelli-Lux Pixel LED-koplampen (899 euro) vinken we weer wel aan. De 7,4 kW boordlader (299 euro, i.p.v. standaard 3,7 kW) is toch ook wel handig. Vooruit, het toch al uitgebreide infotainment maken we voor 1.399 euro verder compleet met onder meer een head-up display en een HiFi-audiosysteem. De laatste optie op de lijst, een af fabriek trekhaak (799 euro), laten we voor wat hij is.

De nieuwe Opel Astra GSe zelf samenstellen

De samengestelde Opel Astra GSe heeft nu een prijskaartje van 52.295 euro, ofwel we hebben voor net geen 2.800 euro aan opties aangevinkt. Dat valt nog mee. Dan staat er ook wel wat moois op de oprit. Hoe zou jij de Opel Astra samenstellen? Ga je ook voor de GSe, of liever voor een reguliere versie? Bekijk de configurator en prijslijst eenvoudig op www.opel.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.