Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de nieuwe Suzuki S-Cross

Suzuki heeft de S-Cross grondig vernieuwd. Het is eigenlijk ‘slechts’ een facelift, maar dat zou je op basis van het uiterlijk niet zeggen. Eind vorig jaar legde Sjoerd al uitgebreid uit wat er allemaal nieuw is aan de auto. Vandaag nemen we juist eens een duik in de prijslijst.

Suzuki is een relatief kleine autofabrikant en komt dus ook niet heel vaak met een nieuw model. Als we de op Toyota’s gebaseerde Swace en Across even niet meerekenen, was het laatste nieuwe model de Jimny uit 2018. Groot nieuws dus, dat er nu een volledig vernieuwde Suzuki S-Cross is. Nou ja, volledig, het is eigenlijk een grondige facelift. Toch is het dak zo’n beetje het enige dat met het vorige model overeen komt.

Suzuki S-Cross vanaf 26.875 euro

Om maar met de deur in huis te vallen: de prijslijst van de nieuwe S-Cross begint bij 26.875 euro. Onder de motorkap ligt altijd de 95 kW (129 pk) sterke 1.4 Smart Hybrid. Dat is Suzuki’s aanduiding voor de viercilinder benzinemotor met mild hybrid-technologie. Voorwielaandrijving en een handgeschakelde transmissie met zes verzetten zijn standaard, maar vierwielaandrijving en/of een zestrapsautomaat behoren ook tot de mogelijkheden. De meerprijs hiervan hangt af van welke combinatie je maakt en welk uitrustingsniveau je kiest. Later wordt het motorenaanbod nog uitgebreid met een echte hybride.

Standaard Comfort-abel

De standaarduitvoering van de Suzuki S-Cross luistert naar de naam Comfort. Dan krijg je al heel wat. Een selectie: ledverlichting, airco met pollenfilter, 7-inch touchscreen voor infotainment (met Apple CarPlay en Android Auto, Bluetooth, USB én DAB+-radio), 17-inch lichtmetalen velgen, verwarmbare buitenspiegels en alle veiligheids- en assistentiesystemen die je in een moderne auto mag verwachten. Inclusief adaptieve cruise control. Bovendien heeft ook de Comfort al een best luxe uitstraling.

Suzuki S-Cross Select

Daarna volgt de Select, leverbaar vanaf 28.575 euro. Selecteer je die, dan wordt je uitrusting uitgebreid met onder meer stoelverwarming voorin, Smart Entry & Start (keyless entry) en extra assistentiesystemen. Uiterlijk is de Select te herkennen aan het standaard privacy glass achter en het feit dat de knipperlichten aan de zijkant niet in het spatbord zitten, maar naar de zijspiegel zijn verhuisd.

Style-vol topmodel

Het topmodel van de Suzuki S-Cross is de Style, met een vanafprijs van 30.575 euro. Dan word je verwend met onder meer een standaard lederen bekleding, 17-inch lichtmetalen velgen van een luxer type, 9-inch groot touchscreen en een 360-gradencamera voor het manoeuvreren. Ook overige interieurdetails zijn net even mooier afgewerkt, bijvoorbeeld met kunstleder in plaats van stof.

Kleur voor de Suzuki S-Cross

De volgende stap is het kiezen van een kleurtje. Wit is namelijk standaard. Verder is er zoals gebruikelijk keuze uit zwart en een aantal grijstinten. Wat vrolijker zijn Canyon Brown Pearl (een soort donker oranje), Sphere Blue Pearl en Red Pearl. Alle kleuren zijn te combineren met alle uitvoeringen en kosten ongeacht de keuze 649 euro extra.

Velgen en accessoires voor de Suzuki S-Cross

Voor een ander setje velgen moet je bij de accessoires zijn. De keuze begint bij 16-inch lichtmetalen velgen. Kleiner dan de standaardvelgen dus, maar de grotere bandwand kan wel comfortabeler zijn. Verder zijn er nog drie 17-inch velgen in two-tone of volledig zwart en de grootste optie is 18-inch lichtmetaal. De meerprijs van deze velgen bedraagt afhankelijk van de keuze 686 tot 1.734 euro.

Verdere opties zijn een panoramadak (936 euro), zilverkleurige skidplates voor de voor- en/of achterbumper (afzonderlijk te bestellen à ruim 500 euro per bumper), aluminium instaplijsten (160 euro), een draadloze smartphone-oplader (150 euro), een asbak voor wie nog rookt (zo’n vijf tientjes), dakdragers (200 euro) en nog wat kleinigheden als mattensets, opbergtassen en enkele andere handige zaken.

De duurste Suzuki S-Cross

Voor wie daar nieuwsgierig naar is: als we kiezen voor de duurste basisversie (de Style met automaat en vierwielaandrijving) en vervolgens de gehele optielijst aanvinken, komen we op een eindbedrag van 38.466 euro. Dat valt ons eigenlijk nog wel mee, zeker als je bedenkt dat de eindprijs bij veel merken nog veel hoger oploopt als je lekker opties gaat aanvinken.

Meer Suzuki S-Cross

Wil je weten hoe we de nieuwe Suzuki S-Cross vinden rijden? Onze review vind je hier. De volledige prijslijst bekijken en de S-Cross naar wens samenstellen? Dat kan op www.suzuki.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.