Autovisie
Autovisie Nieuws 12 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: de nieuwe Nissan X-Trail

Daar is hij dan: de nieuwe Nissan X-Trail heeft nu ook de oversteek gemaakt naar Europa. We nemen een duik in de prijslijst voor een eerste kennismaking.

Nadat hij in 2020 al zijn internationale debuut maakte (als Nissan Rogue in Noord-Amerika) is de nieuwe Nissan X-Trail er nu ook klaar voor om Europa te veroveren. De volledig nieuwe modelgeneratie is uiteraard weer volledig bij de tijd, zowel op gebied van aandrijving als uitrustingen.

Motoren Nissan X-Trail

Het motorenaanbod is lekker overzichtelijk. In Nederland wordt de nieuwe Nissan X-Trail namelijk uitsluitend geleverd met hybride e-Power-aandrijflijn, goed voor een systeemvermogen van 150 kW (204 pk) en een gemiddeld verbruik van 5,8 l/100 km (WLTP). De benzinemotor is een 1,5-liter driecilinder, maar die is er alleen om stroom op te wekken. De wielen worden altijd elektrisch aangedreven.

Wel kan je kiezen voor e-4ORCE-vierwielaandrijving. Dan is hij met 157 kW (213 pk) iets krachtiger, maar het grootste voordeel is het extra koppel. Dat neemt met vierwielaandrijving toe van 330 naar 530 Nm. Ook het trekgewicht is een argument om voor vierwielaandrijving te kiezen, want dan mag de X-Trail ineens 1.800 kg trekken, in plaats van slechts 670 kg bij voorwielaandrijving. De e-4ORCE-variant is wel net iets minder zuinig.

Overigens is de Nissan X-Trail buiten Nederland ook leverbaar met drie- en viercilinder benzinemotoren zonder hybridetechniek. Je raadt het al: door de bpm zijn die voor Nederland niet zo interessant.

Prijzen nieuwe Nissan X-Trail

De Nederlandse prijslijst begint bij 48.390 euro. Wil je vierwielaandrijving, dan moet je doorsparen tot 52.390 euro. In beide gevallen krijg je uitrustingsniveau Acenta. Daarboven staan nog de N-Connecta (vanaf 51.390 euro), Tekna (vanaf 54.890 euro) en Tekna Plus (vanaf 58.440 euro), die de standaarduitrusting uiteraard steeds verder uitbreiden. Voor een Nissan X-Trail met zeven zitplaatsen moet je ook vierwielaandrijving selecteren en dan heb je een vanafprijs van 53.390 euro.

Standaarduitrusting Nissan X-Trail

Gelukkig staat tegenover die bedragen wel een standaard al rijke uitrusting. Enkele highlights: 18-inch lichtmetaal, full-LED-verlichting, automatische 2-zone airconditioning, keyless entry, bestuurdersstoel met elektrische lendensteun (hoogte wel handmatig verstelbaar), een 7-inch digitaal instrumentenpaneel (tussen analoge tellers) en een 8-inch touchscreen voor het infotainment (incl. Android Auto, Apple CarPlay en de nodige USB-aansluitingen). Ook op gebied van veiligheidssystemen en rijassistenten krijg je alles dat je nodig hebt. Of hopelijk juist niet nodig hebt, natuurlijk.

Spaar je door voor de N-Connecta, dan krijg je vooral een 12,3-inch digitale cockpit, een uitgebreider infotainment met 12,3-inch touchscreen met navigatie en meer infotainmentfuncties. De Tekna voegt daar met name extra rijassistenten en comfortzaken aan toe en de Tekna Plus maakt dat af met een luxere afwerking, massagestoelen en een Bose-audiosysteem.

Keuzes, keuzes…

Denk goed na over je modelkeuze, want losse opties of pakketten zijn er eigenlijk niet. Ga je naar die stap in de configurator, dan word je bij ieder(e) pakket of optie doorverwezen naar een hoger uitrustingsniveau. Wij gaan uiteindelijk voor de N-Connecta.

Standaard is de X-Trail eigenlijk al wel prijzig genoeg, maar we willen toch wel dat uitgebreide infotainment. Daarnaast biedt de N-Connecta ook getinte ramen achter, dakrails, meer verstelmogelijkheden voor de passagiersstoel en sfeerverlichting.

Exterieuraankleding Nissan X-Trail

Standaard is de Nissan X-Trail spierwit. Een andere kleur kost minstens 800 euro extra. Dan heb je keuze uit zwart, een aantal grijstinten, oranje en donkerblauw. Voor 900 euro extra behoren ook ‘champagne zilver’, donkerrood en parelmoerwit tot de mogelijkheden. Wij gaan voor blauw.

Wielkeuzes zijn er niet, daarvoor hadden we een hoger uitrustingsniveau moeten selecteren. Niet erg, de standaard 18-inch velgen zien er wat ons betreft goed uit en waren zelfs hoe dan ook wel onze keuze geweest. Bij hogere uitrustingsniveaus kan het dak bij de meeste carrosseriekleuren trouwens ook nog worden uitgevoerd in contrasterend zwart.

Interieuraankleding Nissan X-Trail

Bij deze stap zijn we ook snel klaar, want de zwarte stoffen bekleding is de enige mogelijkheid voor de gekozen uitvoering. Beetje erg zwart misschien, maar verder prima. De bruine bovenkant van het dashboard doorbreekt het zwarte thema. De hogere uitrustingsniveaus bieden nog keuze uit zwart of grijs kunstleder en zwart of ‘zandkleurig’ premium leder.

Optiepakketten Nissan X-Trail

Nu we ten opzichte van de standaarduitvoering één uitrustingsniveau hoger zitten, hebben we keuze uit welgeteld één optiepakket. Dat is het Lounge Pack, met panoramadak met elektrische zonwering, uitgebreidere 3-zone airconditioning en een verschuifbare achterbank. Dat kost samen 1.450 euro extra. Vinken we toch maar aan.

Nissan X-Trail zelf samenstellen

Zo zijn we alweer aan het einde gekomen van de configuratie. De Nissan X-Trail kost nu 53.640 euro. Vind jij de Nissan X-Trail ook wel geslaagd? Stel hem eenvoudig samen op www.nissan.nl. Daar vind je ook het volledige overzicht van prijzen en uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.