Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: de goedkoopste zevenzitter

Good news! Er is een nieuwe Dacia! Geen Sandero, wel de opvolger van zowel de Logan MCV als de Lodgy. De nieuwkomer luistert naar de naam Jogger en biedt desgewenst plaats aan zeven personen. Wat heeft de goedkoopste zevenzitter van Nederland te bieden? We nemen een duik in de prijslijst!

De gloednieuwe Dacia Dokker is dus de opvolger van zowel de Logan MCV als de Lodgy. De Jogger grijpt in feite terug op het concept van de allereerste Logan MCV uit 2006: een hoge stationwagen op basis van de Logan/Sandero. De Jogger biedt desgewenst plaats aan zeven personen. Noemenswaardig is dat het daarbij gaat om zeven volwaardige zitplaatsen, dus niet slechts om twee extra stoeltjes voor de kinderen.

Dacia Jogger is goedkoopste zevenzitter

De Dacia Jogger is leverbaar vanaf 19.150 euro, of vanaf 20.150 euro als zevenzitter. Daarmee is het de goedkoopste zevenzitter die je nu nieuw in Nederland kunt kopen. Staat daar ‘dus’ een karige uitrusting tegenover of biedt Dacia nog altijd veel voor weinig? We nemen eens een duik in de prijslijst en gaan op zoek naar het antwoord.

Dacia Jogger: drie modellen

De Dacia Jogger is leverbaar in drie uitrustingsniveaus: de Essential, Comfort en Extreme. De Essential is het instapmodel en die biedt zoals de naam al zegt de essentiële uitrustingen. Toch biedt die al wel digitale DAB+-radio met Bluetooth- en USB-aansluiting en de passagiers achterin beschikken over eigen luchtuitstroomopeningen. Verder zijn ook alle assistenten die je in een moderne auto verwacht gewoon aanwezig, zoals een automatisch noodstopsysteem, Hill Start Assist en automatische verlichting.

De Comfort biedt standaard wat extra luxe in de vorm van cruise control, een regensensor, airco, elektrisch bedienbare buitenspiegels en ramen achter, een groter infotainmentdysplay (8 inch) met Android Auto en Apple CarPlay, dakdragers en een met leder bekleed stuurwiel. Topmodel Extreme voegt daar nog keyless entry, een achteruitrijcamera en 16-inch lichtmetalen velgen aan toe.

Dacia Jogger: de motoren

De standaardmotor is de TCe 100 Bi-Fuel. Op LPG dus, want dat is dankzij de lagere CO2-uitstoot de voordeligste optie. Het alternatief is de iets krachtiger TCe 110 benzinemotor, die ongeacht de uitvoering altijd een meerprijs heeft van 500 euro ten opzichte van de Bi-Fuel-versie. In beide gevallen gaat het om een 1.0-liter driecilinder, gecombineerd met een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. In 2023 volgt ook een hybrideversie.

Visuele aankleding Dacia Jogger

Dan komen we bij de visuele aankleding. Welke uitvoering je ook kiest, wit is de standaardkleur. Iedere andere kleur kost 595 euro extra. Naast lichtgrijs, donkergrijs en zwart heb je keuze uit Bleu Iron en Brun Terracotta. De standaardwielen zijn 16-inch stalen velgen met wieldoppen. Bij de Comfort krijg je een ander type wieldop en kan je voor 495 euro extra ook kiezen voor 16-inch lichtmetalen velgen. Bij de Extreme zijn die lichtmetalen wielen standaard, maar dan uitgevoerd in zwart.

Bekleding Dacia Jogger

Standaard is het interieur stemmig zwart: een andere kleur is in het interieur eigenlijk niet te vinden. Bij de Comfort zorgt een grijs motiefje voor een wat frissere uitstraling. Dacia noemt deze bekleding two-tone. De Extreme heeft ook deze bekleding, maar dan aangevuld met rode stiksels.

Losse opties Dacia Jogger

De laatste stap zijn de losse opties, voornamelijk in de vorm van optiepakketten. Het Pack Easy (495 euro) zorgt voor extra comfort en is ook alleen leverbaar voor de Comfort. Naast keyless entry zorgt dit pakket vooral voor extra zitcomfort dankzij extra armsteunen en instelmogelijkheden. Ook alleen voor de Comfort is het Pack Assist (ook 495 euro), met dodehoek- en parkeersensoren en een achteruitrijcamera.

Tot slot is er het Pack Extreme (595 euro) voor het gelijknamige uitrustingsniveau. Dit pakket is in feite een combinatie van de hierboven genoemde pakketten. De camera was voor de Extreme al standaard, dus in plaats daarvan krijg je ook parkeersensoren voor. Verder biedt Pack Extreme een tafeltje achterop de voorstoelen.

Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn andere losse opties automatische airco, stoelverwarming en Media Nav met uitgebreide navigatie en infotainment.

De duurste Dacia Jogger?

Als we kiezen voor een zevenzitter met benzinemotor en alle resterende opties aanvinken, komen we uit op een Dacia Jogger die 25.725 euro kost. Voor dat bedrag krijg je dus een zevenzitter met zeven volwaardige zitplaatsen. Hij biedt misschien geen overdadige luxe, maar wel alles dat je in een moderne auto verwacht. Ofwel: biedt Dacia nog steeds veel voor weinig? Jazeker!

De nieuwe Dacia Jogger zelf samenstellen? Dat kan eenvoudig op www.dacia.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.