Autovisie
Autovisie Nieuws 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: De duurste Dacia van dit moment

Dacia is relatief gezien best een bereikbaar merk. Voor iets minder dan 14 mille koop je een nieuwe Sandero en voor 17.890 euro staat de elektrische Spring op de stoep. Maar wat is nu echt de duurste Dacia van dit moment? Die hebben we gevonden. Hij heeft 150 pk, vierwielaandrijving en heeft Prestige als uitrustingsniveau. Rara, wat is het?

Absolute topmodel van Dacia

Het antwoord luidt natuurlijk de vernieuwde Dacia Duster. Hoewel prijzen van de vernieuwde Duster beginnen bij 18.890 euro voor de Essential met TCe 100 Bi-Fuel-krachtbron, zijn er ook aanzienlijk duurdere versies verkrijgbaar. Het absolute topmodel heeft een prijskaartje van 29.240 euro. Voor dit bedrag krijg je de Dacia Duster Prestige TCe 150 4×4 GPF, uitgerust met een handgeschakelde zesbak.

Meest ruige Duster

De TCe 150 is er ook met EDC-automaat overigens, maar dan ontbreekt vierwielaandrijving. Alleen de handbak heeft 4×4. Wat dat betreft is de TCe 150 4×4 GPF dus de meest ruige Duster op de markt. Kan die prijs nog verder oplopen? Bijvoorbeeld richting de 40.000 euro? Dat zoeken we uit.

Kleuren en wielen voor Dacia Duster Prestige

We starten bij 29.240 euro. Dacia levert de Duster dan af in de kleur Blanc Glacier. Een andere – meer inspirerende – kleur heeft een meerprijs van 595 euro. Er is keuze uit Blue Iron, Rouge Fusion, Gris Highland, Gris Comete, Orange Arizona of Noir Nacre. Onze keuze valt op Rouge Fusion. Over de wielen heb je geen keuzestress, want Dacia levert op de Prestige altijd 17′-inch lichtmetalen Tergan-wielen.

Interieur Dacia Duster

We gaan door naar het interieur. Standaard op de Prestige-topversie is de bekleding Mathilde. Je kunt bijbetalen voor lederen bekleding. Dat kost je 495 euro extra. Let’s do it. De prijs is inmiddels opgelopen tot 30.330 euro. En dan moeten we de losse opties nog doornemen. Hoewel; zijn er die er wel op het absolute topmodel van Dacia?

De beroemde losse opties

Het antwoord luidt: ja! Maar het zijn er best weinig. Een 360 graden surround view camera kost je 245 euro extra, voor een reservewiel ben je 145 euro kwijt en voor verwarmbare voorstoelen reken je 295 euro af. Dan blijven er nog twee opties over, te weten een navigatiekaart van West-Europa (100 euro) en het zogeheten Pack Easy, bestaande uit een handsfree sleutelkaart, 2 USB-aansluitingen in de middenconsole achter. Dit Pack Easy kost je 245 euro extra.

40 mille aangetikt?

En dan zijn we er. Is de 40 mille aangetikt? Nee, dat is gewoon niet mogelijk bij Dacia. Het absolute topmodel van Dacia – de Duster TCe 150 4×4 GPF in Prestige-uitvoering – kan maximaal 31.360 euro kosten. Dan heb je alle toeters en bellen, inclusief automatische airco, privacy glass, cruise control, diverse airbags, parkeersensoren achter, een in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, een dodehoeksensor en Hill Descent Control.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.