Autovisie
Autovisie Nieuws 1 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Opties op de Mercedes-AMG GT R

Altijd leuk: niet kijken naar het geld maar gewoon lekker de auto van je dromen samenstellen. Alles mag, alles kan. Hoe zou jij dan een supercar als de Mercedes AMG GT R samenstellen? En uit welke opties kun je eigenlijk kiezen? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Prijzen AMG GT

Om toch maar even met de prijzen van de Mercedes-AMG GT-modellen te beginnen. De AMG GT met 476 pk kost 179.177 euro, voor de AMG GT S (522 pk) betaal je 198.874 euro, voor de AMG GT C (557 pk) vraagt Mercedes-AMG 221.776 euro en de hoofdrolspeler van dit verhaal – de AMG GT R met 585 pk – kost op z’n minst 238.716 euro. De AMG GT R is er alleen als coupé.

mercedes-amg gt r configuratie 1

12 exterieurkleuren

Goed, dat is nu bekend. Tijd om hem samen te stellen. Alles begint natuurlijk bij de kleur. Mercedes-AMG levert in totaal 12 exterieurkleuren. Unilak jupiterrood en Unilak zwart (zie boven) vormen de standaard lakken op de AMG GT R. Verder zijn er drie designolakken en zes metalliclakken. Je kan kiezen uit de volgende kleuren.

  • Lak designo – designo diamantwit bright – 2.105 euro
  • Lak designo – designo hyazinthrot metallic – 1.634 euro
  • Lak designo – designo iridiumzilver magno – 2.662 euro
  • Lak designo – designo selenietgrijs magno – 2.662 euro
  • Metallic lak – Metallic briljantblauw – 1.198 euro
  • Metallic lak – Metallic irridiumzilver – 1.198 euro
  • Metallic lak – Metallic magnetietzwart – 1.198 euro
  • Metallic lak – Metallic selenietgrijs – 1.198 euro
  • Metallic lak – AMG green hell magno – 8.833 euro
  • Metallic lak – Metallic AMG solarbeam – 8.833 euro
mercedes-amg gt r configuratie 11

AMG green hell magno

We kunnen het toch niet laten en gaan voor de introductiekleur AMG green hell magno. Die is overigens niet goedkoop, want voor het mengsel brengt Mercedes-AMG 8.833 euro in rekening. Maar goed, alles mag en kan, dus kiezen we deze kleur.

Drie wieldesigns

Door naar de wielen. Er is keuze uit drie wieldesigns, te weten tienspaaks lichtmetalen AMG-velgen (geen meerprijs), AMG Performance vijf-dubbelspaaks gesmede velgen (1.815 euro) en tot slot tienspaaks lichtmetalen AMG-velgen (605 euro). Wij kiezen de duurste.

mercedes-amg gt r configuratie 6

Gele veiligheidsgordels

Het samenstellen van het interieur is vaak net zo moeilijk als het bepalen van de exterieurkleur. Gelukkig houdt AMG het vrij simpel. Er zijn drie afwerkingen mogelijk. Nappaleder en zwart microvezel zwart is standaard. De bekleding nappaleder exclusief met zwart microvezel en gele stiksels kost 3.630 euro. Er is ook keuze uit nappaleder exclusief met zwart microvezel, maar ook dat kost 3.630 euro. Omdat geel een mooi contrast vormt met het groen, gaan we voor de tweede optie. Om het af te maken kiezen we ook maar gele veiligheidsgordels (484 euro), want dat past goed bij de gele stiksels.

Carbon, overal carbon

Vergeten we overigens bijna de AMG-sierdelen in mat carbon te bestellen (1.791 euro). Sierdelen in zwarte pianolak zijn standaard. En als je eenmaal bent begonnen met carbon, dan moeten vrijwel alle componenten van dat lichtgewicht materiaal gemaakt zijn. Dus: de carbon motorblokafdekking (1.573 euro), het AMG Carbon Exterieur Pakket (5.082 euro), Carbon Pakket Exterieur II (3.872 euro) en carbon AMG-instaplijsten (1.089 euro) worden ook aangevinkt. Dat tikt lekker door.

mercedes-amg gt r configuratie 7

Remmen

Zitten doen we liever niet in performancestoelen, maar in de AMG-kuipstoelen met betere ondersteuning. Daarom vinken we het AMG track pakket aan. Dat kost dan weer wel 1.996 euro. Om het af te maken doen we de AMG keramische high-performance remschijven er ook maar bij. Ai, met 8.410 euro zijn die best prijzig.

V8 of muziek?

Hoewel de 585 pk sterke V8-motor al fantastisch klinkt, kunnen we ons voorstellen dat je af en toe ook naar muziek luistert. Er is keuze uit een Burmester surround sound system (1.573 euro) of een Burmester high-end surround sound system (5.022 euro). Vergeet overigens niet het infotainmentsysteem Comand Online (3.267 euro), de achteruitrijcamera (484 euro) en de dodehoekassistent (544 euro) aan te vinken. Gewoon handige opties.

Dik 50.000 euro aan opties

Dat moet hem maar worden. De eindprijs: 289.439 euro. Dat is met een basisprijs van 238.716 euro gelijk aan 50.723 euro aan opties. Daar kun je dan ook weer een SLC Roadster van kopen voor je vriendin. Afijn, waar kunnen we tekenen? Of wacht, het wordt tijd dat iemand even in je arm knijpt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.