Autovisie
Autovisie Nieuws 17 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Hoe gek kun je de C4 Cactus maken?

Citroën heeft het design van de nieuwe C4 Cactus ten opzichte van zijn voorganger behoorlijk afgezwakt. Is er met de nieuwste versie nog steeds ruimte voor wat Franse flair? Kortom: hoe gek kun je de nieuwe C4 Cactus maken? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

C4 Cactus Live

Als je de online configuratie start, dan begin je uiteraard bij de instapper: de C4 Cactus Live. Die heeft al een 7-inch touchscreen, Bluetooth handsfree en streaming audio, Citroën Connect Box (noodoproep en pechhulpverlening met lokalisatiefunctie), handmatig bediende airconditioning en het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions (PHC). De kosten? 21.990 euro.

Feel

Vanaf uitvoering Feel – vanaf 23.590 euro – is er meer te kiezen. Je krijgt in ieder geval parkeersensoren achter, een DAB+ digitale tuner, Mirror Screen (Apple Carplay Android Auto en Mirrorlink), automatische airconditioning en 16-inch lichtmetalen Square Grey-wielen.

Business en Shine

Speciaal voor zakelijke rijders levert Citroën de Business (vanaf 22.790 euro) met onder meer een navigatiesysteem met DAB+ digitale tuner, Pack Drive Assist (met Active Safety Brake en verkeersbordherkenning) parkeersensoren achter en automatische airconditioning. De topversie luistert naar de naam Shine. Die kost op z’n minst 25.990 euro en heeft naast een navigatiesysteem en Pack Drive Assist ook een achteruitrijcamera, Keyless Entry & Start en 17-inch lichtmetaal.

De motoren

Welke motoren zijn er mogelijk? De Live, Feel en Shine zijn er met een PureTech 110 met handgeschakelde zesbak. Alleen op de Feel en Shine is deze motor met zestraps automaat leverbaar (EAT6). De PureTech 130 – alleen leverbaar met handgeschakelde zesbak – is verkrijgbaar in de Feel en Shine. Dieselen kan met een BlueHDi 100 H6 (Feel of Shine) of de BlueHDi 120 EAT6 (Shine).

De prijzen

En wat kosten de motoren? De PureTech 110 met handbak kost minimaal 21.990 euro, de PureTech 110 met automaat 26.490 euro en de PureTech 130 met handbak 24.890 euro. Dieselen met de BlueHDi 100 met handbak kost 26.840 euro en de BlueHDi 120 EAT6 alweer 32.140 euro.

Accessoiresbrochure

Goed, dat is nu duidelijk. Maar kun je een C4 Cactus nog echt aankleden als… een Cactus. Kun je hem dus echt laten opvallen? Daarvoor duiken we in de accessoiresbrochure. Er is sowieso keuze uit minimaal vijf verschillende wieldesigns.

Highlights

Citroën levert verder verchroomde buitenspiegelkappen, een set aluminium pedalen, zijdelingse Stripe-stickers, verschillende vloermatten en… Nee, helaas niet heel veel meer. Dit zijn wel zo’n beetje de highlights als het om styling aankomt. Valt dat tegen? Misschien, maar aan de ene kant is het best logisch dat de C4 Cactus wat braver is geworden.

Pack Color

De Citroën C4 Cactus moet namelijk voor een deel ook het koperspubliek van de C4 opvangen. De nieuwe Citroën C4 Cactus kun je aan de buitenkant dus niet heel gek meer maken. Het interieur is van zichzelf al best kleurrijk, want er is keuze uit Ambiance, Wild Grey, Hype Grey, Metropolitan Red of Hype Red. Wie extra kleur wenst, is bijna verplicht om te kijken naar de Pack Colors die 200 euro kosten. Alleen op deze manier voeg je aan de buitenkant wat extra kleur toe.

• Pack Color Glossy Black: Inserts mistlampen en Airbump uitgevoerd in ‘Glossy Black’
• Pack Color White: Inserts mistlampen en Airbump uitgevoerd in ‘Anodised White’ (niet mogelijk i.c.m. carrosseriekleuren ‘Polar White’ en ‘Pearl White’)
• Pack Color Red: Inserts mistlampen en Airbump uitgevoerd in ‘Anodised Deep Red’ (niet mogelijk i.c.m. carrosseriekleuren ‘Sport Red’, ‘Deep Purple’ en ‘Emeraude Blue’)
• Pack Color Silver Chrome: Inserts mistlampen en Airbump uitgevoerd in ‘Silver Chrome’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.