Autovisie
Autovisie Nieuws 21 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Een Cupra Ateca van 70.000 euro?

De Cupra Ateca is vanaf dit moment te bestellen. Je betaal minimaal 57.950 euro voor deze performance-SUV met een 300 pk en 400 Nm sterke 2.0 TSI met zeventraps DSG en 4Drive-vierwielaandrijving, een 0-100-tijd van 5,2 seconden en een topsnelheid van 247 km/u. Cupra – voortaan een zelfstandig merk binnen de SEAT-familie – heeft ook de nodige opties. Een duik in de prijslijst geeft inzicht wat ze kosten.

Zo is de Cupra Ateca standaard

Deze kleuren zijn mogelijk

Cupra levert standaard de unilak Energy Blue. Daarnaast zijn er nog vijf metalliclakken verkrijgbaar. Black Magic, Nevada White, Brilliant Silver, Rodium Grey en Velvet Red. Deze metallickleuren hebben allemaal een meerprijs van 670 euro. We kiezen voor Velvet Red, past goed bij het Autovisie-logo.

De wielen

In totaal levert Cupra drie wieldesigns. Standaard levert Cupra 19-inch Cupra C8R-wielen. Optioneel levert Cupra 19-inch Machined Silver RQX-wielen (900 euro) of 19-inch Machined Copper RQZ-wielen (995 euro). Koper is de merkkleur van Cupra. Het keert ook terug in het merklogo: twee in elkaar vervlochten C’s.

Belangrijk!

Kies je een van de twee optionele wielen? Dan ben je verplicht om het Brembo pack met grotere remschijven en Brembo-remklauwen te bestellen. Dit pakket kost een stevige 2.475 euro. Je betaalt in totaal dus 3.375 euro in het geval van de Machined Silver RQX-wielen en 3.470 euro in het geval van de Machined Copper RQZ-wielen. We kiezen voor de laatste wielen.

Cupra Ateca Duik in de Prijslijst 16

Interieur

Voor het interieur heeft Cupra drie opties. Alcantara Zwart is standaard. Optioneel levert Cupra een Leder Zwart-interieur (Vienna). Dit kost 925 euro, maar wordt alleen geleverd in combinatie met een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel (265 euro). Je betaalt in totaal dus 1.190 euro. Weet wel dat het Leder Zwart-interieur geen Cupra-logo’s heeft op de stoelen. Onze keuze gaat uit naar de Alcantara Bucket Seats Zwart. Deze stoelen zien er niet alleen fraai uit, maar bieden ook meer zijdelingse steun. Ze kosten wel 1.725 euro.

De losse opties

Het aanbod opties op de Cupra Ateca is fors. We zetten enkele opties op een rij.

  • DAB+ Radio – 205 euro
  • Verwarmbare voorruit – 205 euro
  • Alarmsysteem – 265 euroPanoramisch schuif/ kanteldak – 1.120 euro
  • Cupra Black Pack met hoogglans zwarte interieurdetails – geen meerprijs
  • 18-inch lichtmetalen winterset Performance, Continental – 1.634 euro
  • Beats Pack – 450 euro
    10 speakers, subwoofer in kofferbak, 400 Watt versterker, Beats logo aan binnenzijde van voorportieren. Het opbergvak onder de bestuurdersstoel (indien aanwezig) komt te vervallen i.c.m. deze upgrade. Alleen in combinatie met reservewiel.
  • Upgrade Winter – 400 euro
    Verwarmbare voorstoelen, koplampreinigingsinstallatie, verwarmbare ruitensproeierkoppen.
  • Elektrische achterklep – 510 euro
    Inclusief voetbediening en keyless entry/go
  • Technology Pack DSG – 615 euro
    Als Technology pack 2 en met adaptive cruise control, verkeersbordenherkenning, traffic jam assist en emergency assist
  • Zwenkbare trekhaakset – 1.112 euro
    Zonder opbergpakket, met trekhaakvoorbereiding, inclusief 13-polig kabelset
  • SEAT Full Link – 234 euro
    Full Link brengt een naadloze verbinding tot stand tussen de auto en de smartphone via MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto.

De eindprijs

Met al deze opties betaal je 71.065 euro voor de Cupra Ateca. We hebben dus 13.115 euro aan extra’s. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat je wel of niet neemt.

Cupra Ateca Duik in de Prijslijst 17

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.