Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2018
Leestijd: 5 minuten

Duik in de prijslijst: De duurste opties op een Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo staat vrijwel elke maand in de top vijf van bestverkochte modellen in Nederland. Een mooie aanleiding om eens te kijken naar de duurste opties die je op de nieuwe Polo kunt bestellen. Je kan het bont maken, zo blijkt na een duik in de prijslijst.

Grote prijsverschillen

Volkswagen levert de Polo als Trendline, Comfortline, Comfortline Business, Beats, Highline en natuurlijk als 200 pk sterke GTI. De instapper is een Trendline 1.0 MPI met 65 pk en handgeschakelde vijfbak en kost 16.150 euro. De GTI met 200 pk sterke 2.0 TSI en zestraps DSG kost al 30.090 euro: een prijsverschil van 13.940 euro ten opzichte van de instap-Polo. Opties zijn er genoeg, óók op de Polo GTI. Met dik 30 mille hoef je dus nog lang niet klaar te zijn. We zetten enkele opties op een rij met prijzen van laag naar hoog.

363 euro – Digitaal instrumentenpaneel (Active Info Display)

Digitale displays zijn hot. In de Polo moet je er altijd voor bijbetalen, ook in de Polo GTI. Voor 363 euro krijg je een interactief instrumentenpaneel met een display van 10,25 inch. Je kan schakelen tussen 2D- en 3D-weergave. Er zit wel een addertje onder het gras, want dit Active Info Display is alleen leverbaar in combinatie met radio Composition Media – 408 euro op Trendline en 248 euro voor Comfortline, Beats, Highline en GTI – óf het Executive pakket (1.218 euro). De Active Info Display is niet op de Trendline leverbaar.

396 euro – Telefoonvoorbereiding ‘Plus’

Dankzij telefoonvoorbereiding ‘Plus’ – niet leverbaar op de Trendline – kun je onder meer smartphones draadloos opladen volgens de Qi-standaard, krijg je verder een phone box om de telefoon via een USB-aansluiting in de middenarmsteun op te laden en installeert Volkswagen een extra USB-aansluiting. Ook heb je beter ontvangst, omdat alles wordt gekoppeld aan de auto-antenne.

volkswagen polo opties 13

549 euro – Fietsendrager

Optioneel leverbaar op alle varianten, zelfs op de Polo GTI, is de Volkswagen fietsendrager. Hij is geschikt voor twee (elektrische) fietsen en inklapbaar.

645 euro – Volkswagen soundsysteem

Een vijfkanaals klasse AB-versterker met 480 Watt muziekvermogen, een digitale soundprocessor en een subwoofer in reservewielruimte. Dat zijn de kenmerken van het Volkswagen soundsysteem. Niet leverbaar in combinatie met een volwaardig reservewiel en niet te bestellen in de GTI.

volkswagen polo opties 17

649 euro – Volkswagen bagagebox, 460 liter

Toegegeven, de kleinste bagagebox (340 liter) die je bij een Polo kunt bestellen kost 249 euro, maar je kan ook meer dan het dubbele spenderen. De 460 liter grote variant kost 649 euro. De bagagebox heeft een laadvermogen van 75 kilogram, is aan beide zijden te openen, heeft een driepunt-vergrendeling om diefstal te voorkomen en heeft een lengte van 230 centimeter. Wat is dan het verschil met de 340 liter-variant? Laatstgenoemde kan 50 kilogram hebben en is 190 centimeter lang.

661 euro – Parkeerassistent (Park Assist)

Steeds meer auto’s kunnen zichzelf inparkeren, zo ook de Polo. Je moet er wel voor betalen, want de optie Parkeerassistent met Park Assist kost 661 euro. Je krijgt parkeersensoren vóór- en achter met optische en akoestische waarschuwing. Verder kan de auto zelfstandig file- en achteruit inparkeren. Op de Trendline is het systeem niet leverbaar.

volkswagen polo opties 2

857 euro – Panoramaschuif-kanteldak, elektrisch bedienbaar

Het panoramadak heeft fans en tegenstanders. Voor diegenen die er wel warm van worden: je betaalt er in het geval van de Polo 857 euro voor. Je krijgt dan een elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak met jaloezie. Niet leverbaar in combinatie met de 1.0 TGI-motor en op de Trendline.

992 euro – Leder/Art Velours bekleding voor Polo GTI

Deze optie is alleen leverbaar op de Polo GTI. Je krijgt voor bijna 1.000 euro gedeeltelijk lederen/Art Velours sport-comfortstoelen met middenbanen in stof Art Velours en zijwangen in leder. De achterzijde van de hoofdsteun, middenarmsteun en deurbekleding is afgewerkt met kunstleder. Ook zijn de voorstoelen direct verwarmbaar.

1.218 euro – Executive pakket

Het Executive pakket kwam al eerder aan bod. Je kan dit pakket niet krijgen op de Trendline. Bovendien is het pakket standaard op de Comfortline Business. Op alle andere Polo-versies is het pakket optioneel leverbaar. Voor dik 1.200 euro krijg je het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’, DAB+ radio-ontvangst, navigatiekaart Europa met onbeperkt gratis downloads van navigatiesoftware, een 20,4 cm kleurentouchscreen (8,0 inch) maar ook een AUX- en SD-ingang en USB-poort. Diefstalalarm, een CD-speler en online diensten zijn ook inbegrepen.

1.624 euro – Advance pakket

Wie per se een panoramaschuif-kanteldak in zijn Polo wenst, moet altijd kijken naar het Advance pakket. In dit pakket van dik 1.600 euro is deze voorziening al inbegrepen. Je krijgt er ook LED-verlichting vóór en achter bij en zijruiten achter en achterruit getint met 65% doorlating van licht. Niet leverbaar in combinatie met de 1.0 TGI-motor. Dit pakket is bovendien niet te bestellen op de Trendline en de GTI.

1.711 euro – R-Line exterieur- en interieurpakket

Wie R-Line looks wilt, is aangewezen op de Highline-uitvoering. Die is er vanaf 20.990 euro (Polo 1.0 TSI 95 pk). Voor 1.711 euro extra kleedt Volkswagen de Polo Highline dan aan met R-Line-details. Wat je allemaal krijgt? In ieder geval 16-inch lichtmetaal, een met 15 mm verlaagd sportonderstel, R-Line stoelbekleding in Carbon Flag/Art Velours, ‘Dark Diamond Flag’ sierlijsten in het interieur, R-Line bumpers, een grille met R-Line logo, zwarte dakhemelbekleding, R-Line logo’s op de zijschermen, een dakspoiler, aluminium instaplijsten, een sportiever stuurwiel en aluminium voetpedalen.

volkswagen polo opties 15

2.056 euro – Bekleding, leder/Art Velours voor Highline

Op de Polo Highline kun je voor 2.056 euro leder/Art Velours bekleding bestellen. Dit is de duurste optie in de Polo-prijslijst. Je krijgt sport-comfortstoelen (voorstoelen zijn verwarmbaar) met middenbanen in de stof Art Velours en zijwangen in leder. De achterzijde van de hoofdsteun, middenarmsteun en deurbekleding is afgewerkt in kunstleder. Ook inbegrepen: interieursierdelen in ‘Deep Iron’. Weet dat elke Polo leverbaar is met een volledig lederen interieur. Er is keuze uit vijftien tinten, met nog verschillende aanvullende opties. In de basis kost een lederen interieur – inclusief stoelverwarming op de voorstoelen – 1.799 euro.

volkswagen polo opties 6
volkswagen polo opties 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.