Autovisie
Autovisie Nieuws 31 aug 2016

DS lanceert Performance Line

S-Line, M Performance, AMG Line, ST-Line, GT-Line en nu Performance Line: wel de looks, niet de prestaties. Alle modellen van DS zijn nu leverbaar als Performance Line, een nieuw topmodel met een sportieve uitstraling.

DS Performance Line - Autovisie.nl -1

De DS 3, de DS 3 Cabrio, de DS 4 en de DS 5 worden allemaal leverbaar als Performance Line. Ze zijn direct te herkennen aan het uiterlijk. Ze hebben namelijk altijd een zwart dak, gecombineerd met zwarte wielen. Bij de DS 3 is dat zwarte dak te combineren met zeven andere kleuren, bij de DS 4 zijn dat er zes en bij de DS 5 kun je uit vijf verschillende kleuren kiezen.

Topmodel

De DS 3 en DS 3 Cabrio zijn ook leverbaar als ‘echte’ Performance, maar voor de DS 4 en DS 5 zal de Performance Line het nieuwe topmodel vormen. Dat zie je ook terug in de aankleding: standaard halflederen bekleding met luxe contrasterende stiksels. Voor de DS 4 is optioneel ook voor het eerst een volledig zwart lederen interieur te krijgen, waarbij ook het dashboard en de deurpanelen van leder zijn gemaakt. Standaard hebben alle modellen een touchscreen dat geschikt is voor Apple Carplay en Android Auto en de DS 3 krijgt daarnaast nog een achteruitrijcamera en een remassistent. De DS 4 en DS 5 krijgen dodehoeksensoren en de DS5 krijgt ook een rijbaanassistent en een navigatiesysteem standaard.

Motoren

De nieuwe Performance Line is niet te combineren met alle motoren. Zo is de DS 3 Performance Line er alleen met de 110 en 130 pk sterke driecilinder, de 165 pk sterke viercilinder en beide diesels. De DS 4 Performance Line  is er ook met de sterkere motoren: de 130 pk driecilinder, de 165 en 210 pk viercilinders en drie diesels, met vermogens van 120 tot en met 180 pk. De DS 5 is er met twee benzinemotoren (165 en 210 pk) en twee diesels (150 en 180 pk).

Prijzen worden later bekendgemaakt. De auto’s debuteren op de Autosalon van Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.