Autovisie
Autovisie Nieuws 21 aug 2015

DS introduceert raceafdeling DS Performance

DS gaat racen. De luxetak van Citroën, die sinds kort als zelfstandig merk opereert, is een performancedivisie gestart, DS Performance.

Citroën is met DS al een tijd actief in het wereldkampioenschap rally, met de DS3 WRC, en stapte nog niet zo lang geleden in de Formule E, waarin het merk de elektrische aandrijflijn levert voor het team van Virgin Racing.

Door de oprichting van DS Performance moeten alle autosportactiviteiten van DS onder één dak komen te liggen. Volgens DS-baas Yves Bonnefont wordt de divisie “meer dan een simpel laboratorium voor research en development”.

“DS stapte nog niet zo lang geleden in de Formule E”

“DS Performance moet een uithangbord worden voor de technologische expertise en de vooruitstrevende geest van het DS-merk”, zegt hij. Wat zou kunnen betekenen dat het niet alleen bij de racerij blijft en we in de toekomst ook snelle DS-modellen voor op straat zullen zien.

Tot op zekere hoogte hebben we die natuurlijk al gezien, want van de DS3 bouwde Citroën al een Racing uitvoering. Ook liet het merk het studiemodel DS4 Racing zien, wat helaas nooit in productie ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.