Autovisie
Autovisie Nieuws 13 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Dromen van karton: kunstenaar bespoilert andermans auto’s

Niets is voor petrolheads zo polariserend als het wel of niet modificeren – of tunen – van auto’s. Fotograaf Max Siedentopf trok zich daar niets van aan en toog naar Amsterdam-West om ongevraagd auto’s te beplakken.

Foto: Max Siedentopf

In het holst van de nacht ging de kunstenaar opzoek naar de meest saaie en inspiratieloze auto’s en gaf ze een bijzondere make-over. Van karton maakte hij sideskirts, scoops, en spoilers. Wie de voertuigen toebehoren is onbekend en dus was er enige haast geboden bij het installeren van alle modificaties. Helaas is het allemaal slechts uiterlijk vertoon, de opgeplakte bodypanelen hebben – uiteraard – geen functie.

“Ik dacht dat ik mensen wel een plezier zou doen met een custom made supercar”

Het resultaat is een serie opmerkelijke foto’s genaamd Slapdash Supercars ( betekent haastig). Tegenover Vice zegt de kunstenaar dat “individualiteit, zelfexpressie en status” tegenwoordig belangrijker dan ooit zijn. “Toch is de mate waarin iets alledaags als een auto gepersonaliseerd wordt om de één of andere reden drastisch afgenomen, terwijl ik het juist een gekke, maar toffe vorm van zelfexpressie vind. Ik dacht dat ik mensen wel een plezier zou doen met een custom made supercar”, aldus Siedentopf. Hoe de reacties van de eigenaren waren toen ze hun wild bespoilerde auto’s in het ochtendgloren aanschouwden, zullen we wellicht nooit weten.

Kijk hier voor meer Slapdash Supercars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.