Autovisie
Autovisie Nieuws 17 nov 2016

Driezits hyper-McLaren komt in 2019

Bij McLaren wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe hypercar. Die auto deelt in elk geval twee zaken met de legendarische F1: er worden er slechts 106 van geproduceerd en je kunt er met drie personen in.

Driezitter

Net als in de F1 zit de bestuurder centraal in de auto. Maar waar het in die auto vooral om snelheid te doen was, moet de nieuwe McLaren een ‘hyper-GT’ worden volgens het merk. Iets minder focus op sportiviteit, maar meer op luxe en comfort. Het moet dan ook de meest luxe auto worden die de Britten ooit geproduceerd hebben. De meest krachtige wordt het niet, maar met zijn hybride aandrijflijn die hij gedeeltelijk deelt met de P1, moet het nieuwe topmodel van McLaren toch enorm rap worden.

MSO

Een naam heeft hij nog niet. McLaren noemt hem zelf de BP23, wat staat voor Bespoke Project 2. De drie staat dan weer voor het aantal zitplaatsen. Alle 106 exemplaren zullen in elkaar gezet worden door McLaren’s maatwerkafdeling MSO. Elk exemplaar wordt dan ook zorgvuldig – in samenspraak met de toekomstige eigenaar – samengesteld.

Één

Je moet nog even geduld hebben voor de nieuwe auto, pas in 2019 worden de eerste exemplaren afgeleverd. Er komt ook in elk geval één exemplaar naar Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.