Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Driemiljoenste Nissan Qashqai ziet het levenslicht

Elf jaar na de marktintroductie heeft Nissan wereld de driemiljoenste Qashqai op de weg gezet. Een enorme mijlpaal die Nissan zelf nooit voorzien had.

Nissan Qashqai

De eerste Qashqai rolde in december 2006 van de band in het Engelse Sunderland en in maart 2007 verscheen Nissans telg in de showrooms. Met het model bracht Nissan een alternatief voor de gebruikelijke middenklasser. Nissan leverde tot dat moment een traditionele hatchback zoals Volkswagen, Ford en Opel dat met respectievelijk Golf, Focus en Astra ook deden.

Nissan Qashqai

Het roer om

Echter, Nissan wist met die Almera geen vaste voet aan de grond van de middenklasse te krijgen en gooide het roer om. In plaats van de gebruikelijke hatchback bedacht de autobouwer een crossover. En met succes. De autobouwer moest kort na de productiestart meer exemplaren bouwen om aan de groeiende vraag te voldoen. Het resulteerde in de snelst verkopende auto die in Groot-Brittannië werd gemaakt. Niet eerder werden er van een Britse auto zo rap één miljoen stuks verkocht als van de Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai

Top 5

Na de bouw van de éénmiljoenste Qashqai in januari 2011 rolde in 2014 het twee miljoenste exemplaar van de band, waarmee de verkoopsnelheid nog hoger lag. Afgelopen maand werd al de driemiljoenste Qashqai verwelkomd in de fabriek te Sunderland. Alleen al vorig jaar bouwde het merk 346.856 stuks van de crossover. In dat jaar stond de Qashqai ook op de vijfde plaats in de Europese verkoopranglijst, maar weet het modellen als de Octavia (9), Astra (10) en Focus (11) achter zich te laten.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.