Autovisie
Autovisie Nieuws 5 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Drie op een rij: Ferrari wint Int. Engine of the Year 2018

Wat Ford lukte met zijn 1.0-driecilinder EcoBoost-turbomotor doet Ferrari met zijn 3.9 V8-turbomotor de Amerikanen als enige na. De Italianen winnen de 2018-editie van de International Engine of the Year voor en weten dus net als Ford de felbegeerde titel voor de derde maal in de wacht te slepen.

Al sinds de marktintroductie van de 3.9 V8-motor is de krachtbron een winnaar. In de afgelopen twee edities won het blok in de verkiezing ‘International Engine of the Year’ al zeven prijzen. Daar komen na de 2018-editie drie extra titels bij. “Het is ongelooflijk wat voor prestatie Ferrari met de 3.9 V8-motor heeft neergezet. De krachtbron heeft duidelijk twee karakters. Je kunt er rustig mee toeren, ermee naar de supermarkt rijden. Maar anderzijds ook snoeihard mee over de Autobahn rijden. In beide gevallen sputtert de achtcilinder niet tegen. Zelfs met de supersnelle 720 pk sterke 488 Pista die 50 peekaa extra te bieden heeft, laveer je eenvoudig door druk stadsverkeer. Onder druk presteert hij vervolgens moeiteloos, waarbij je onveranderd een geoefende chauffeur moet zijn om hem op de limiet te rijden”, stelt Sjoerd van Bilsen, die namens Autovisie/De Telegraaf deel uitmaakt van de jury.

 

Beste nieuwe motor

Ferrari wist met de 3.9 V8-motor uit onder andere de 488 GTB niet alleen de overall titel te grijpen, het concern sleepte ook de titel voor Performance Engine 2018 in de wacht pen, terwijl de jury het blok ook de meeste punten gaf in de categorie 3,0 tot 4,0 liter. Met de 6,5 liter V12-motor uit de 812 Superfast wonnen de Italianen ook de titel ’Beste nieuwe motor’.

 

Ford won dit maal geen enkele categorie. De 1.0 EcoBoost moest het afleggen tegen de 1.0-driepitter van het Volkswagen-concern.

 

Alle resultaten worden woensdag 6 juni bekendgemaakt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.