Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2021

Drie nieuwe Ferrari’s onderweg, elektrisch model in 2025

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers kondigde Ferrari drie nieuwe modellen voor dit jaar aan. Daarnaast liet de Italiaanse sportwagenbouwer weten in 2025 zijn eerste volledig elektrisch aangedreven model te introduceren.

Het eerste nieuwe model staat voor volgende maand op de agenda. Dan presenteert Ferrari een speciale editie op basis van de 812 Superfast. De nog naamloze uitvoering, die in de wandelgangen GTO wordt genoemd, wordt intern als Versione Speciale aangeduid. Het model komt er als coupé en als GTS met neerklapbare hardtop. De oplage is beperkt. Naar verluidt maakt de fabrikant er slechts 500, gelijk verdeeld over de twee carrosserievarianten. Ferrari biedt de nieuwe Versione Speciale aan zijn meest bijzondere klanten aan. De VIP’s binnen Ferrari’s klantenkring mogen de coupé bestellen. De VVIP’s worden de GTS aangeboden. Overigens bepaalt Ferrari wie wat koopt. Heb je liever een coupé in plaats van een GTS, dan heb je pech.

Nieuw concept voor Ferrari

Of Ferrari de twee varianten van de Versione Speciale als twee modellen rekent, is nog de vraag. Bij de reguliere 812 ziet de sportwagenbouwer de Superfast en de GTS wel als twee types. Als derde nieuwe model stelt het merk zijn SUV voor. Deze Purosangue gedoopte productlijn laat zich weliswaar dit jaar zien, de levering van het model staat voor volgend jaar op de agenda. De Purosangue is een nieuw concept voor de fabrikant. Toch betekent de komst van het model het afscheid van de GTC4Lusso, waarvan de productie overigens al is gestaakt. Elkann noemt de nieuweling ‘iets heel speciaals’.

Ferrari 812 VS

Elektrische Ferrari in 2025

Niet voor dit jaar, maar wel aangekondigd is Ferrari’s eerste volledig elektrisch aangedreven model. Die staat voor 2025 op de agenda, zo liet de topman Elkann tijdens de vergadering weten. “We blijven onze elektrificatiestrategie op een zeer gedisciplineerde manier uitvoeren”, liet Elkann weten. “Onze interpretatie en toepassing van deze technologieën, zowel in de motorsport als voor straatauto’s is een enorme kans om het unieke karakter en de passie van Ferrari naar nieuwe generaties te brengen. Je kunt er zeker van zijn dat dit alles zal zijn wat de ingenieurs en ontwerpers van Maranello zich kunnen voorstellen. Het is een mijlpaal in onze geschiedenis.”

Ferrari 812 Superfast is opvolger F12berlinetta

Ferrari 812 GTS: de comeback van de dakloze V12

Elektrificatie

Ferrari heeft met de SF90 Stradale en SF90 Spider al een hybridemodel in het vaste leveringsprogramma. De elektrificatie wordt verder uitgerold. Dat Elkann, die de functie van CEO tijdelijk invult, nu het eerste volledig elektrisch aangedreven model aankondigt, is toch wel opvallend. De laatste topman Louis Camilleri liet niet lang geleden nog weten niet aan een elektro-Ferrari te denken.