Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 jan 2020

Drako GTE verslaat Tesla Model S P100D in dragrace

Nieuwbakken autofabrikant Drako durft het op te nemen tegen een van de snelste elektrische voertuigen van dit moment: de Tesla Model S. Verrassing: het merk wint.

Een Tesla Model S P100 D verslaan in een dragrace is niet makkelijk. Veel supercars hebben het onderspit al moeten delven tegenover de elektrische zakensedan. Niet heel gek, want Elon Musks creatie tikt de 100 km/h aan binnen 2,6 seconden. Ter vergelijking: de McLaren 720S met vierliter V8 met twee turbo’s en 720 pk heeft 2,8 seconden nodig om hetzelfde trucje te flikken. Een Bugatti Chiron zou de Model S het vuur aan de schenen kunnen leggen, want die heeft maar 2,5 seconden nodig om de 100 km/h aan te tikken.

Gehakt

Maar goed, het is niet helemaal eerlijk om elektrische auto’s met benzineverbranders te vergelijken. Daarom is het leuk dat nieuwkomer Drako Motors het aandurft om hun nieuwe creatie tegenover de machtige Model S te zetten. In onderstaande video zien we hoe de elektrische supercar, de Drako GTE, van dit eveneens Californische merk gehakt maakt van de Tesla. Voor de gelegenheid werden beide auto’s in hun snelste modi gezet en op een afgesloten dragstrip naast elkaar gezet.

Nu weten we allemaal dat fabrikanten niet zomaar een video van een wedstrijd online zetten. Er moet van te voren natuurlijk wel duidelijk zijn dat men wint. In dit geval was dat op papier zeker zo. De Drako GTE, zoals de omgebouwde Fisker Karma heet, heeft op vrijwel elk gebied een voordeel tegenover de Tesla. Zo heeft hij niet één motor per as, maar één motor per wiel en moet hij het doen met 1.200 pk. De Tesla P100D heeft er ongeveer de helft.

1,25 miljoen

Het is maar goed ook dat de Drako GTE er met de winst vandoor gaat. Het zou enorm lullig zijn als de auto het zou verliezen van een sedan die ruim 10 keer minder kost. De GTE moet namelijk 1,25 miljoen dollar opbrengen en wordt in zeer gelimiteerde oplage gemaakt. We zouden dan ook graag een nieuwe dragrace zien, maar dan met de Tesla Model S P100D+ Plaid, de auto waarmee de Tesla het record van de Porsche Taycan op de Nürburgring wilde afpakken. Of wellicht de Tesla Roadster, als we die ooit nog gaan zien…

Reageer op artikel:
Drako GTE verslaat Tesla Model S P100D in dragrace
Sluiten