Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jul 2016

Dossier: Waar voor je geld voor 5.500 euro

Auto’s als de Renault Clio en Volkswagen Polo zijn razend populair, maar wil je maximale waar voor je geld, dan bestaan er genoeg alternatieven die meer aandacht verdienen. De modellen op deze pagina hebben een ding gemeen: ze komen alle drie uit Japan.

Toyota Yaris (2005 – 2011)

Toyota Yaris - Autovisie.nl

De tweede generatie Toyota Yaris is ruim genoeg voor 4 volwassenen, de voorstoelen zijn ruim bemeten en de vele opbergvakjes in het interieur buitengewoon handig. De 1.0-liter benzinemotor is wat aan de lichte kant voor de auto. Een versie met de 1.3-liter krachtbron heeft daarom de voorkeur, maar daarvan liggen de tweedehands prijzen ook hoger. Een deel van die meerprijs verdien je terug aan de pomp, want ook met zo’n 1.3 rij je moeiteloos 1 op 15. De vijfdeurs is de populairste carrosserievariant. Heb jij die achterdeuren niet nodig? Koop dan voor hetzelfde geld een mooiere, jongere driedeurs. Bij de Toyota-dealer in Zwolle staat de ideale Yaris: een zilvergrijs exemplaar uit 2006 met vijf portieren én de 1.3-liter motor. Kost € 5.400, inclusief BOVAG-garantie.

Hieronder lees je het testverslag van de Toyota Yaris:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Toyota Yaris? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Suzuki Swift (2005 – 2010)

Suzuki Swift - Autovisie.nl - 2

De Suzuki Swift wordt niet zo goed verkocht als de Yaris, maar het is wel een auto met alle kwaliteiten die je van een Japans merk mag verwachten. Daarbij is hij lekker eigenwijs gelijnd; de auto heeft wat weg van de Mini Cooper. Dankzij het vlakke dak is de instap opvallend ruim. Ongeacht het aantal portieren. Hoewel de Swift sportief rijdt, is hij toch voldoende comfortabel. Het verschil tussen de beschikbare benzinemotoren is minimaal. Bij normaal gebruik is een verbruik van 1 op 15 prima te halen. Via Gaspedaal.nl vinden we bij een bedrijf in het Brabantse Reek een mooie knalrode 1.3-liter vijfdeurs van 2006 met maar 86.000 kilometer voor € 5.500. Inclusief nieuwe APK!

Lees hieronder de testverslagen van de Suzuki Swift:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Suzuki Swift? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Mazda 2 (2007 – 2015)

Mazda 2 - Autovisie.nl

Zelfs via Gaspedaal.nl is het aanbod gebruikte Mazda’s 2 vrij bescheiden. Mede door zijn wat eigenaardige uiterlijk is dit model nooit een verkooptopper geworden. Kwalitatief steekt de Japanner echter uitstekend in elkaar. Hij rijdt gemakkelijk en de op een verhoging geplaatste versnellingspook schakelt ook fijn. Helaas zijn de voorstoelen voor veel volwassenen te kort en te hard. De ruimte achterin laat ook te wensen over. Vering en schokdemping zijn vooral achter vrij stug. De ene of de andere motor maakt weinig verschil. Met een 1.3-liter benzinemotor rij je gemiddeld 1 op 14. Bij een bedrijf in Volkel staat een gifgroene 1.3 S-VT Exclusive voor één euro minder dan ons budget: € 5.499. De Mazda heeft wel 124.000 kilometer gereden, maar hij is van 2008.

Lees hieronder de testverslagen van de Mazda 2:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Mazda 2? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Het ANWB-advies

De Suzuki Swift heeft onze voorkeur. Het is de leukste auto om te zien, hij rijdt lekker en naar verhouding is hij vriendelijker geprijsd dan de veelgeprezen Yaris. De kwaliteit van dit drietal staat buiten kijf en is daarom vergelijkbaar.