Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jul 2016

Dossier: Superzuinig voor 10.000 euro

Al zijn de brandstofprijzen al een tijdje wat vriendelijker, tanken blijft een kostbare aangelegenheid. Met deze auto’s verzacht je het leed, want ze springen niet alleen in de folder, maar ook in de dagelijkse praktijk spaarzaam met hun brandstof om. 

Toyota Prius (2009 – 2015)

Toyota Prius - Autovisie.nl

De Prius geldt als de ‘moeder aller hybrides’. Met zijn gunstige verbruik, aantrekkelijke fiscale voorwaarden en Japanse bouwkwaliteit is ook deze derde generatie goed verkocht als zakenauto. Dat verklaart waarom er veel te koop staan, vaak ook met flinke kilometerstanden. Als particulier hoef je daar niet bang voor te zijn: bij normaal onderhoud heeft het model een extreem lang leven. Met dank aan de standaard automaat rijdt de Toyota erg gemakkelijk. Bovendien is de gezinsauto ruim en comfortabel. Met gemak realiseer je 1 op 20 of een nóg gunstiger verbruikscijfer. Via Gaspedaal.nl vinden we bij de Toyota-dealer in Beneden-Leeuwen een witte Prius van begin 2010. Dit exemplaar heeft 135.000 kilometer gelopen en wordt compleet met BOVAG-garantie aangeboden voor € 9.950.

Hieronder lees je het testverslag van de Toyota Prius:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Toyota Prius? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Honda Jazz Hybrid (2008 – 2015)

Jazz Hybrid

Sommige auto’s komen om onverklaarbare redenen nooit echt uit de verf. Neem de Honda Jazz. Hij is ruim en praktisch dankzij de unieke achterbank, die je op twee manieren kunt opklappen. Daarbij rijdt het model vlot en comfortabel. Er bestaat ook een hybride versie van de Jazz. Het gaat om een zogenaamde milde hybride, waarbij de aanwezige elektromotor nooit zelfstandig de auto aandrijft. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 1 op 19. De Jazz Hybrid heeft standaard een automaat. Een mooi gebruikt exemplaar vinden we bij de Honda-dealer in Roosendaal. De auto is wit van kleur, komt uit 2011 en heeft 104.000 kilometer gelopen. Voor € 9.950 mag hij mee naar huis.

Hieronder lees je het testverslag van de Honda Jazz Hybrid:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Honda Jazz Hybrid? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Volkswagen Polo BlueMotion (2010 – 2015)

Volkswagen Polo BlueMotion - Autovisie.nl

Van de Volkswagen Polo BlueMotion staan er tweedehands een heleboel te koop, omdat de spaardiesel jarenlang was vrijgesteld van houderschapsbelasting. Toen kochten mensen ‘m om die reden, al reden ze heel weinig kilometers. Daar kan de techniek echter niet goed tegen. Inmiddels is dat fiscale voordeel verdwenen. De Polo BlueMotion rijdt met gemak 1 op 20, maar het blijft een diesel, zodat je honderden euro’s meer betaald aan motorrijtuigenbelasting dan voor een vergelijkbare benzineauto. Veel kilometers maken is het devies, maar kijk eerst goed of de Polo dan niet een maatje te klein is. Bij de Volkswagen-dealer in Hoogeveen staat een lichtblauw vijfdeurs exemplaar van eind 2011 met 113.000 kilometer voor € 8.950.

Hieronder lees je het testverslag van de Volkswagen Polo:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Volkswagen Polo BlueMotion? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Het ANWB-advies

Honda Jazz Hybrid - 1 - Autovisie.nl

De Honda Jazz Hybrid is nooit populair geworden, maar zou van dit drietal onze keuze zijn. Juist voor particulieren die ‘op de kleintjes letten’ is dit een ideale auto, met veel praktische mogelijkheden.