Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jul 2016

Dossier: Startersauto’s voor 2.000 euro

Je eerste eigen auto, die vergeet je je hele leven niet meer. Ook voor een klein budget kun je een prima auto kopen, al moet je wellicht iets verder kijken dan je neus lang is. Een auto kopen is een ding, maar je moet hem ook nog kunnen onderhouden!

Fiat Panda (2003 – 2012)

Fiat Panda- Autovisie.nl

De tweede generatie van de Panda is een slim en doordacht ontwerp. Door z’n hoge bouw kunnen 4 volwassenen er prima in zitten, zelfs op lange ritten. Het veercomfort is voldoende en het blijft relatief stil in het interieur. De bagageruimte is flink voor dit formaat auto. De 1.2-liter benzineversie is merkbaar zuiniger dan het 1.1-liter exemplaar. Bij dit model valt de onderkant van het occasionaanbod nét binnen ons budget, al mag je dan niet teveel noten op je zang hebben. Via www.gaspedaal.nl vinden we een geschikte kandidaat bij de Fiat-dealer in Beilen. Het gaat om een zachtgeel exemplaar uit 2005. Voor € 1.950 heeft de auto dan wel de minder zuinige 1.1-liter motor onder de kap, met 123.000 kilometer op de teller.

Hieronder lees je de testverslagen van de Fiat Panda:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Fiat Panda? Lees het testoordeel van de ANWB hier.

Chevrolet / Daewoo Matiz (1998 – 2010)

Daewoo Matiz - Autovisie.nl

Hij mag dan het Chevrolet-logo op zijn neusje dragen, de Matiz is ver verwijderd van een grote Amerikaanse slee. De stadsauto heeft iets ‘aaibaars’ en is vooral onder vrouwen populair. Standaard heeft hij vijf deuren en je kunt er daadwerkelijk met vier personen in zitten. De stoelen zijn kort en vlak en de driecilinder laat zich nogal horen. Bovendien is de bagageruimte beperkt. De stadsauto is daarom bij uitstek geschikt voor korte ritten. Als je niet alléén maar stadsverkeer rijdt, scoor je een verbruikscijfer van rond de 1 op 15. Bij een autobedrijf in Diemen vinden we een nette blauwe Matiz, in de eenvoudigste uitvoering. Hij is van 2006, heeft 130.000 kilometer gereden en kost € 1.995.

Hieronder lees je de testverslagen van de Chevrolet en Daewoo Matiz:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Daewoo Matiz? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Ford Ka (1998 – 2008)

De Nieuwe Ford Ka Collection: Een Kleurrijke Uitvoering

Via www.gaspedaal.nl word je bedolven onder de Kaatjes, ook voor minder dan twee mille. Het Fordje is lang te koop geweest en kon zich altijd heugen in een warme belangstelling. Opvallend is dat er nog genoeg exemplaren met een lage kilometerstand te vinden zijn, al is dat niet altijd een aanbeveling. Vraag minstens inzage in de onderhoudshistorie en maak een serieuze proefrit. De Ka moet het hebben van zijn uiterlijk, want erg praktisch is hij niet. De achterbank is voor volwassenen onbruikbaar, de bagageruimte erg klein. Reken op een gemiddeld verbruik rond 1 op 15. Bij een autobedrijf in Zwijndrecht vinden we een keurige zilvergrijze ‘Jan des Bouvrie’-uitvoering van 2007, met 100.000 kilometer. Die valt precies binnen ons budget: € 1.999.

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Ford Ka? Lees het testoordeel van de ANWB hier.

Het ANWB-advies

De Fiat Panda heeft in dit geval onze duidelijke voorkeur. Hij combineert ruimte en rijcomfort met wendbaarheid en betrouwbaarheid. Daarbij is het nog steeds een leuke auto om te zien. Daar zal je later met veel plezier aan terug denken!