Autovisie
Autovisie Nieuws 8 okt 2016

Dossier: compacte bestelbusjes voor 3500 euro

Er bestaan aantrekkelijkere auto’s om te zien, maar de personenuitvoeringen van deze compacte bestelbusjes zijn voor een kinderrijk gezin verdraaid handig. En ze kosten nog nauwelijks iets ook!

Citroën Berlingo (1996 – 2008)

Citroen Berlingo - Autovisie

De Berlingo zit wat hoog, maar het veercomfort is goed en de Citroën beschikt over fijne voorstoelen. Personen met een fors postuur zitten in de Berlingo vaak uitstekend. In het interieur is er veel ruimte voorradig, al dan niet in de vorm van opbergvakken. Versies met een achterklep bieden een beter uitzicht naar achteren dan die met twee deuren. Tussen alle bestelwagens is het soms even zoeken naar de personenautoversies. Die heten bij Citroën Cinqspace of Multispace. Je kunt ook zoeken op de Peugeot Partner; dat busje is op de logo’s na identiek. In Den Bosch vinden we een lichtblauwe Berlingo met een 1.4-liter benzinemotor. Hij komt uit 2004, heeft 143.000 kilometer gelopen en kost € 3.450.

Bekijk hier het volledige testoordeel van de ANWB.

Klik hier voor het aanbod op Gaspedaal.nl.

Fiat Doblò (2000 – 2010)

Fiat Doblo -2- Autovisie.nl

De Franse merken hadden het idee voor zo’n aangeklede bestelwagen, Fiat nam dat graag van hen over. De Doblò is een vierkante doos met toch een paar leuke stylingdetails, zoals de ingekapselde achterlichten. Mede vanwege zijn rechthoekige vorm biedt de Doblò van dit drietal de grootste bagageruimte: 750 liter met de achterbank overeind. Daarnaast rijdt de Doblò ook erg prettig, al moet je even wennen aan de hoge zit. De Fiat veert goed en stuurt fijn. Verder is de ‘pakjesplank’ boven de voorruit ideaal! Via www.gaspedaal.nl vonden we een leuk blauw exemplaar; een 1.6 ELX uit 2003 met 105.000 kilometer op de teller. De auto staat voor € 3.499 te koop in Zoetermeer.

Bekijk hier het volledige testoordeel van de ANWB.

Klik hier voor het aanbod op Gaspedaal.nl.

Renault Kangoo (1997 – 2007)

Renault Kangoo - Autovisie.nl

De Kangoo is in opzet hetzelfde als de twee andere kandidaten op deze pagina, maar dan een slagje kleiner. Dat kan ook handig zijn: niet iedereen rijdt graag in een grote auto en de Renault komt aan die wens tegemoet. Vanwege zijn formaat is deze bus net even wat handzamer in de nauwe straatjes van de binnenstad of op een overvol parkeerterrein. De Kangoo rijdt niet slecht, maar is wel gevoelig voor zijwind. Ook van passerende vrachtwagens. Bij een autobedrijf in Heerhugowaard vinden we een keurige blauwe 1,6 Expression (2004, 190.000 km). Die kilometerstand is de Kangoo – met trekhaak – overigens niet aan te zien. Het prijskaartje bedraagt € 3.499.

Bekijk hier het volledige testoordeel van de ANWB.

Klik hier voor het aanbod op Gaspedaal.nl.

Het ANWB-advies

De Citroën Berlingo was in dit segment het populairst, temeer omdat hij ook als Peugeot werd verkocht. Vanwege de beschikbare ruimte en zijn fijne rijeigenschappen zouden wij echter kiezen voor de eigenwijze Fiat Doblò.

Tekst: Bart van den Acker