Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jun 2016

Dossier: Compacte auto’s voor 7.500 euro

Ooit was de middenklasse het belangrijkste autosegment van ons land. Tegenwoordig is het accent verschoven naar de klasse daaronder, het zogenaamde B-segment. De bestsellers daaruit zijn ook als occasion razend populair. 

Volkswagen Polo (2009 – heden)

Der neue Volkswagen Polo

Ben je op zoek naar een tweedehands Polo, dan is het aanbod geringer dan verwacht. De kleine Volkswagen is een echte allemansvriend. De auto biedt een ongecompliceerde bediening en aangenaam rijcomfort. Verder is de ruimte achterin opvallend goed voor volwassenen, wat mede verklaart waarom de vijfdeurs naar verhouding het meest gevraagd wordt èn meer waard is. De Polo is zo gewild dat de prijzen ook relatief hoog zijn. Vind je er een naar je zin, sla dan direct toe want er zijn altijd kapers op de kust. Wij vonden bij een occasionbedrijf in Uitgeest een keurige, zwarte vijfdeurs met een 1.2-liter benzinemotor. De auto komt uit 2009, heeft 94.000 kilometer gelopen en mag voor € 7.450 mee naar huis, inclusief BOVAG-garantie.

Hieronder lees je de testverslagen van de Volkswagen Polo:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Volkswagen Polo? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Opel Corsa (2006 – 2014)

Opel Corsa - Autovisie.nl

Veel aanbod en een sterke vraag; dat geldt ook voor deze generatie Opel Corsa, die met zijn vlotte vormgeving afrekende met de wat saaie eerdere modellen. Opvallend is daarbij het grote verschil tussen de drie- en vijfdeurs carrosserievariant. De driedeurs spreekt een duidelijk jonger en dynamischer publiek aan en de vijfdeurs geldt als compacte gezinsauto (of handige tweede auto in het gezin). De vijfdeurs is achterin duidelijk ruimer vanwege zijn vlakkere dak. Bovendien biedt deze versie een veel beter uitzicht rondom, een minpuntje van de driedeurs. Bij de Opel-dealer in Amersfoort staat als voorbeeldauto een nette zilvergrijze vijfdeurs 1.2-16V in de complete Selection-uitvoering, van 2010, met net geen 80.000 kilometer op de klok. Via het Opel-occasionlabel zit er liefst twee jaar garantie op.

Hieronder lees je de testverslagen van de Opel Corsa:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Opel Corsa? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Ford Fiesta (2008 – heden)

Ford Fiesta - 2 - Autovisie.nl

De Ford Fiesta heeft het grootste occasionaanbod in deze zoektocht. Het land staat er vol mee, dus je hoeft niet ver van huis om een geschikt exemplaar te vinden. Denk niet dat ze daarmee minder gewild zijn, want een net exemplaar is binnen een week verkocht. Dat komt bijvoorbeeld door zijn vlotte uiterlijk en de erg goede, bijna sportieve rijeigenschappen waar het merk om bekend staat. De Fiesta is niet de ruimste in deze klasse, al kunnen ook langere bestuurders er een prima zitplaats in vinden. Via www.gaspedaal.nl kwamen we terecht bij de Ford-dealer in Elst (Gelderland) voor een tikje saaie zilvergrijze 1,2-liter benzineversie uit 2009. Die auto heeft pas 56.000 kilometer gereden en valt voor € 7.350 binnen de Ford A1-Star Collection.

Hieronder lees je de testverslagen van de Ford Fiesta:

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Ford Fiesta? Lees hier het testoordeel van de ANWB.

Het ANWB-advies

Merkvoorkeur speelt hier zeker een rol, net als jouw persoonlijke smaak en verwachtingen. Onze voorkeur gaat uit naar de Fiesta. Niet alleen vanwege zijn uiterlijk en rijeigenschappen, maar ook omdat de kleine Ford in de dagelijkse praktijk het meest betrouwbaar blijkt.