Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere Dodge Monster Truck wordt aangeboden op Nederlandse veiling

Op veilingen worden soms bijzondere items aangeboden. Ditmaal wordt er een Dodge Monster Truck verkocht in Nederland.

Monstertrucks worden veel gebruikt voor shows en evenementen. De indrukwekkende machines hebben veel vermogen, grote banden en zijn natuurlijk niet goedgekeurd voor de openbare weg. Wat je ermee moet, geen idee. Wellicht kan je in een weiland oefenen om uiteindelijk zelf mee te doen met Monster Jam.

Dodge Monster Truck wordt aangeboden op Nederlandse veiling

Bijzonder is het in ieder geval dat je op een Nederlandse veiling een Monster Truck kan kopen. De bovenkant van de auto is een Dodge B200. Het chassis van de Monster Truck is afkomstig van een Russische Ural-375.

Dodge B200 Monster Truck, Nederlandse veiling
De Dodge B200 als bizarre truck. (Afbeelding: Marktplaats)

Hoewel de advertentie aangeeft dat de Monster Truck 150 pk heeft, levert de standaard aandrijflijn van de Ural-375D 180 pk. Het motorblok heeft 8 cilinders in een V-vorm en een slagvolume van 7,0 liter. Het vermogen wordt middels een versnellingsbak met vijf verzetten naar alle vier de wielen gestuurd.

Tesla Cybertruck onnodig: dit is de Model S pick-up

De banden onder het Dodge Ural-375D bouwwerk hebben een maat van 800/65 R32. Deze maat banden is gebruikelijk voor tractoren.

Niet in de beste staat

Hoewel de Monster Truck er op het eerste oog vet uitziet, is het echt knutselproject. Zo is vind je overal onafgewerkte kabels, staan er twee tanks achterin – vermoedelijk voor de brandstof – en heeft de koets nogal last van bruine randjes.

Wat zou de Monster Truck opbrengen

Wat Epic Auctions verwacht dat de Dodge B200 de bijzondere occasion opbrengt, is onduidelijk. Het startbedrag is 750 euro. Bieden kan vanaf 17 februari 12.00 uur. Er kan geboden worden tot 22 februari 18.00 uur. Op 18 februari en 21 februari is het mogelijk om het bijzondere item te bekijken. Interesse of gewoon nieuwsgierig? Klik hier voor de advertentie.

Dodge B200 Monster Truck, Nederlandse veiling
Een van de bijzonderste occasions ooit. (Afbeelding: Marktplaats)

De Tesla Cybertruck komt te laat! Dit is de Ram 1500 EV Revolution

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.