Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de vijf heetste nieuwe cabrio’s van 2021

De zon op je bol, de wind door je haren. Liefhebbers van cabrio’s kunnen ook in 2021 hun hart ophalen. Ook dit jaar komen er weer wat opvallende modellen zonder dak op de markt.

Hoewel cabrio’s er – met name tweedehands – in elke prijsklasse zijn, lichtten wij hier de absolute toppers van 2021 uit. Deze cabrio’s zijn niet voor iedereen weggelegd, maar maken elk ons straatbeeld wel veel mooier.

1.Bentley Bacalar

Zo ook de Bently Bacalar. Exlusief is-ie zeker, want er worden slechts 12 stuks van de open auto geleverd. Eén van die cabrio’s komt naar Nederland! De exclusieve roadster heeft nog een ouderwetse V8 zoals je zou verwachten, maar Bentley gaat flinke stappen zetten richting elektrificatie. Van elke productlijn moet in 2023 een geëlektrificeerde uitvoering leverbaar zijn, zo plant Bentley. In 2025 volgt zijn eerste volledig elektrische model en vanaf 2030 zal het merk alleen elektromodellen vervaardigen. De elektrificatie begon in 2018 met de Bentayga Hybrid, de Continental en Flying Spur zijn nu aan de beurt. De Engelsen zwijgen nog over de aandrijflijn, die van Porsche (een V6 en V8 zijn beschikbaar) wordt betrokken. De stekkermodellen zullen heel interessant voor Nederland zijn, want een lage CO2-uitstoot betekent veel minder bpm-strafbelasting.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

2. Chevrolet Corvette C8

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Huh? Deze staat toch al in Nederland? Dat klopt, vorig jaar augustus maakten we namelijk al een video over de C8 in Nederland. Dit model was echter vanuit Amerika geïmporteerd. De echte liefhebbers konden gewoon niet wachten. In de Verenigde Staten is de Corvette inmiddels een krap jaar leverbaar, maar de Europese markt moet nog elf maanden geduld hebben. Pas in november biedt Chevrolet de eerste C8 op Europees grondgebied aan. De sportwagen komt ook hier als coupé met uitneembaar dakpaneel (een soort Targa, dus) en later ook als cabrio. In eerste instantie zal een speciale ‘First Edition’ leverbaar zijn, waarvan de oplage beperkt is tot 200 stuks.

In deze video zie je eerste Corvette C8 op Nederlands grondgebied.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

3 en 4. Ferrari Portofino M & SF90 Spider

In de afgelopen twee jaar presenteerde Ferrari maar lieft zeven modellen, met allerlei carrosserievarianten. Twee daarvan komen nu pas op de markt, te weten de SF90 Spider en Portofino M. Laatstgenoemde is de gefacelifte Portofino, waarin enige techniek van de Roma is doorgevoerd. De SF90 Spider verrijkt het gamma van de 1000 pk sterke plug-in hybride-hypercar met zijn open dak. Deze cabrio wisten we onlangs nog te strikken voor een aflevering van Sjoerd Weetjes.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

5. Mercedes-AMG SL

Onder de supervisie van AMG wordt de nieuwe SL ontwikkeld. Dit model, dat we uiteraard al jaren kennen, lost tevens de GT Roadster af. Al vijf jaar terug verklapte Mercedes-designbaas Gorden Wagoner aan Autovisie dat de volgende SL een softtop krijgt. Bijzonder, want de laatste twee SL’s hadden een metalen klapdak. Maar dit jaar komt de cabrio dan écht, en zoals het een cabrio betaamt, met een ‘zachte kap’.

Mercedes-AMG SL cabrio

Wil je meer weten over alle auto’s die dit jaar op de markt komen? Autovisie Magazine nummer 1 dat je nu in de winkels vindt, bevat uitgebreide nieuwspagina’s waarin we elk aankomend model bespreken. Liever een uitgebreider overzicht inclusief alle tests van auto’s waarmee we al hebben kennisgemaakt? Dan is het Autovisie Jaarboek 2021 ook dé autobijbel voor jou. Bestellen doe je gemakkelijk online via deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.