Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jan 2016

Dit wordt de Ferrari van de toekomst

De Ferrari ‘Manifesto’, ‘FL’ en de ‘de Esfera’. Drie modellen die we medio 2040 zomaar eens kunnen tegenkomen bij de valet parking van een duur hotel in Monte Carlo. Het zijn namelijk de winnaars van jaarlijkse ontwerpwedstrijd die door Ferrari wordt georganiseerd. Zes studenten van de ISD-Rubika-universiteit in Valenciennes mochten hun toekomstvisie uitwerken in dit futuristische model. Hun Manifesto ging er vandoor met de ‘Gran Premiero Assuloto’ (eerste prijs).

Een jury, bestaande uit Ferrari-ontwerpers, coureurs en verzamelaars, koos de winnaar anoniem en prees de Manifesto om diens vooruitstrevende interieur en revolutionaire deurmechanisme. De deuren worden namelijk in hun geheel omhoog getrokken, zoals de vleugels van een insect. Onder de deuren is het interieur onmiskenbaar Ferrari, maar dan met een aantal toeters en bellen die voorlopig nog wel even toekomstmuziek blijven. Dit geldt al helemaal voor de FL van Roman Egorov.

”Mocht de Fl er ooit komen, dan zou het de eerste Ferrari worden zonder wielen”

Hij besloot zich volledig toe te leggen op het interieur en liet de carrosserie bijna in zijn geheel weg. Wat overblijft is een futuristische cabine afgewerkt met hoogwaardige materialen. Mocht de Fl er ooit komen, dan zou het de eerste Ferrari worden zonder wielen. De Zuid-Koreaanse ‘de Esfera‘ is een model dat conventioneler is dan de andere twee en daardoor ook eerder haalbaar.

Meer dan tweehonderd designscholen hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. De winnaars krijgen een fijn geldbedrag overgemaakt en mogen, als klap op de vuurpijl,stage lopen in Maranello bij de ontwerpafdeling van Ferrari. Het filmpje over de winnaar is net zo ‘sci-fi’ als de auto zelf.