Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit weekend naar het strand? Deze auto’s zijn er perfect voor

Dit weekend tikt de buitentemperatuur de 30 graden aan. Eindelijk zomer! En dus perfect weer om naar het strand te gaan. Welke auto neem je dan mee? We zetten een paar perfecte modellen op een rijtje.

Jammer dat je op de meeste plaatsen niet met de auto het strand op mag, want een beetje door de branding banjeren lijkt ons best leuk. Maar goed, het zal in de komende twee dagen toch zwart zien van de mensen, dus daar is helemaal geen ruimte.

Meyers Manx

Met deze strandbuggy had het bijvoorbeeld best gekund, de Meyers Manx. Hij is in de jaren zestig ontwikkeld door de Californische ingenieur, surfer en botenbouwer Bruce Meyers, die in 2021 op 94-jarige leeftijd overleed.

Meyers Manx
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

De Meyers Manx staat op een ingekort Volkswagen Kever-chassis en heeft dus de motor achterin liggen. De bescheiden viercilinder boxer is niet bijzonder krachtig, maar hij hoeft dan ook nauwelijks gewicht in beweging te brengen, zo’n 540 kilo.

Fiat 600 Jolly

Rijke mensen moesten een autootje hebben om mee naar hun superjacht te gaan, vond Fiat in de jaren vijftig. Daarom liet de Italiaanse fabrikant zijn populaire 600-model door Carrozzeria Ghia ombouwen tot deze creatie: de Fiat 600 Jolly, met rieten stoelen en een guitig stoffen dakje.

Fiat 600 Jolly
(Afbeelding: Fiat) (Afbeelding: Fiat)

De Jolly was bijna twee keer zo duur als een gewone 600, maar toch vond het strandkarretje gretig aftrek. Onder meer actrice Grace Kelly, Fiat-baas Gianni Agnelli en sheepsmagnaat Aristoteles Onassis hadden er een.

Citroën Méhari

Simpeler dan de Citroën Méhari kan het bijna niet. De kleine offroader – waarvan tussen 1968 en 1988 ruim 144.000 exemplaren van zijn gemaakt –  staat op het onderstel van de Eend en heeft een kunststof koetswerk.

Citroën Méhari
(Afbeelding: Citroën)

Het Franse leger kocht meer dan 7000 Méhari’s. Citroën introduceerde in 1979 een vierwielaangedreven versie van zijn eenvoudige terreinwagentje, die twee keer zo duur was als de voorwielaandrijver.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.