Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 30 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit lees je in Autovisie Magazine nummer 9!

Het nieuwe Autovisie Magazine ligt weer in de winkel! Dit is wat je in nummer 9 kunt verwachten.

Range Rover

Pronkend op de Cover staat de nieuwste RANGE ROVER. Onlangs reden we met het laatste model van het merk dat tot voor kort de onbetwiste koning van het top-luxury SUV-segment was. SUV’s zijn tegenwoordig echter zo populair dat merken die voorheen hun vingers niet wouden branden aan een SUV nu ook een duit in het zakje willen doen.

Luxemerken zoals Bentley en Rolls-Royce sturen respectievelijk de Bentayga en de Cullinan de weg op, maar ook sportieve merken zoals Lamborghini, Ferrari en Lotus blijven niet achter. Is de Range Rover dan nog steeds wel de topper in het SUV-segment? Daar komen we achter in Autovisie 9.

De Rit

In De Rit hebben we in dit nummer een van de onbezongen helden van de autowereld. ISIDRE LÓPEZ maakte als chef-monteur van Seat Sport deel uit van de technische ruggengraat die WRC en WTCC-auto’s rijdend hield. De afgelopen jaren zorgde hij ervoor dat de geschiedenis van het Spaanse merk bewaard blijft.

Beter een goede (leentje)buur…

Voor de dubbeltest leggen we ditmaal de SKODA FABIA en de MAZDA 2 naast elkaar. Mazda en Skoda gebruiken bekende blokken om een supermini met een eigen identiteit te bouwen. Aan de ene kant hebben we de Fabia die op de MQB-bodemplaat staat en dus verwant is aan de Volkswagen Polo. Daar tegenover staat de Mazda 2 die van top tot teen hetzelfde is als de Toyota Yaris.

Waarom de Mazda 2 duurder is dan de volledig identieke Toyota Yaris

We vergelijken alles van ontwerp en design tot prestaties en verbruik. Welke supermini komt als winnaar uit de strijd?

Veel elektrisch

Verder hebben we veel in petto op het gebied van EV’s. Zo bespreken we de nieuwste sedan van MERCEDES-BENZ, DE EQE. Ook gaan we het hebben over het broertje van de Toyota bZ4X, de SUBARU SOLTERRA. De Solterra moet de verkoopcijfers in Europa gaan verbeteren.

Is de Mercedes-Benz EQE een betere elektrotaxi dan Tesla?

Daarnaast krijgen we in dit nummer een eerste indruk van de NIO ES8. Vanzelfsprekend komt de bijzondere ‘batteryswap’ ook aan bod.

Leukste cabrio voor 40 mille?

De MAZDA MX-5 heeft weer een facelift gekregen en geldt daardoor nog altijd als de leukste auto die je voor net geen 40.000 euro kunt kopen. Maar dat is ook een enorme smak geld. Wat voor exotische modellen kun je óók voor dat geld kopen? We maakten een rondje langs Nederlandse handelaren en maakten kennis met een Opel, Porsche, Maserati en Mercedes-Benz!

Dat en nog veel meer lees je in Autovisie 9! Wil je een abonnement afsluiten, dan lees je op deze pagina hoe je dat moet doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.