Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit kenteken kan alleen op een Aston Martin

Het gros van de Nederlandse bevolking boeit het niet wat de cijfer-lettercombinatie van zijn kenteken is. Voor dat kleine deel dat het wel leuk vindt, let op dit kenteken!

Een gepersonaliseerde kenteken plaat is in enkele landen zoals Amerika, Engeland en België mogelijk, terwijl het in Duitsland voor een deel gepersonaliseerd kan worden. De Nederlandse overheid kiest er voor ons land niet voor. Volgens een woordvoerder is het teveel werk om een gepersonaliseerde kentekenplaat hier te lande door te voeren, omdat de registratieplaten in Nederland nu eenmaal aan de auto zijn gekoppeld dan aan de persoon. Hoe mooi is het dan wanneer je een kenteken krijgt toegewezen die precies past bij de auto? Een Alfa Romeo 2000 met nummerplaat AR-20-00, een Austin Healey met DH-30-00 of AH-30-00. In sommige gevallen herkent de ene persoon een verborgen aanduiding, terwijl de ander het als de zoveelste nummerplaat ziet.

DB

Hoe mooi is de registratieplaat op deze Aston Martin Virage waarin Autovisie-redacteur Peter Hilhorst onlangs reed. Voor zijn videorubriek koos hij de almachtige Engelse Gran Turismo met V8-motor. De vierzitter draagt het kenteken DB-GT-84. Wie de historie van Aston Martin kent, weet dat de Engelse sportwagenbouwer ooit in handen was van David Brown. De modellen DB4, DB6 en DBS dragen allemaal een verwijzing naar de toenmalige eigenaar. Plus zoals hierboven al aangegeven, is de Virage een Gran Turismo met een V8-motor. En dat de sportcoupé vierzitplaatsen telt, rondt de registratieplaat DB-GT-84 af.

WO en HUE

Het is uiteraard puur toeval. In België kun je zoals hierboven aangegeven bewust voor teksten of karakters op je registratieplaat kiezen. Zo rijdt er bij onze zuiderburen een Bentley Mulsanne WO Bentley by Mulliner met het kenteken ‘WO’, verwijzend naar de grondlegger van het iconische merk. En wat te denken van een van de laatste Land Rover Defenders met de plaat 166 HUE, waardoor de fonkelnieuwe Defender een link legt met een van de allereerste Land Rovers ooit gebouwd, voorzien van de registratieplaat HUE166.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.