Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom een rode Ferrari hartstikke stom is

Stel je hebt hard gewerkt, een mooi bedrijf opgebouwd en kunt eindelijk een Ferrari betalen. Een jeugddroom gaat in vervulling. Wat doe je dan? Bestel je je Ferrari in het rood? Of zwem je tegen de stroom in en kies je voor een échte kleur?

Ferrari is niet ons favoriete merk, dat geven we toe, maar een Ferrari in het rood kan ons helemaal niet bekoren. Dat is hetzelfde als een zilverkleurige Mercedes-AMG of een grijze Porsche 911: saai!

Hoeveel procent Ferrari’s in rood?

Begin jaren negentig bestelde 85 procent van de Ferrari-kopers zijn of haar auto in het rood. Inmiddels schommelt dat percentage (gelukkig) zo rond de 40 procent. Dat komt door de introductie van het Tailor Made-programma, dat het mogelijk maakt om een gepersonaliseerde Ferrari te bestellen.

Ferrari
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

In de jaren zestig was er maar één manier om in Maranello je zin te krijgen op het gebied van carrosseriekleur: aanpappen met Enzo Ferrari. Want slechts bij hoge uitzondering stond die een afwijkende tint toe.

Dit zijn de gaafst klinkende auto’s van het Goodwood Festival of Speed

Prachtige kleur Del Rio Verde Medi0

De eigenaar van deze glorieuze 275 GTB/4 had dus geluk. We weten dat hij Daniel Del Rio heette en een effectenmakelaar op Wall Straat in New York was. De man had smaak, want hij bestelde zijn auto in een kleur die later Del Rio Verde Medio zou gaan heten.

Hij wilde bovendien zijn 275 GTB/4 hebben zónder bumpers en mét een oranjebruin, met leer bekleed interieur. Ook vroeg hij de fabriek om een andere tankdop te monteren. Eentje uit de racerij.

Waarom deze extreem zeldzame Ferrari maar 300.000 dollar opleverde

Geschatte prijs tussen 4 en 5 miljoen dollar

Del Rio bezat zijn prachtige coupé van 1967 tot en met ten minste 1975. Daarna zwierf de auto de hele wereld over, van de Verenigde Staten naar Engeland en van Japan weer terug naar Amerika.

Zonde is dat de Ferrari in de laatste zestien jaar in een klimaatbehandelde garage heeft gestaan en nauwelijks naar buiten is geweest. Hij wordt op half augustus geveild bij RM Sotheby’s in Monterey en brengt naar schatting tussen de 4 en 5 miljoen dollar op (3,5 – 4,4 miljoen euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.