Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe we weten dat Tesla zich zorgen begint te maken

Tesla deed nooit aan advertenties, marketing, pr en autoshows. Tot nu. Want de Amerikaanse EV-producent zal aanwezig zijn op de IAA in München, die begin september wordt gehouden. Voelt Tesla de concurrentie soms in de nek hijgen?

Tesla stond in 2017 op de autoshow in Los Angeles en presenteerde daar de Model 3. Vier jaar later had het merk een stand in Shanghai, omdat China de grootste markt is voor elektrische auto’s.

Tesla-baas: ‘Probeer advertenties toch maar’

Verder heeft Tesla vooral eigen events gehouden, bijvoorbeeld toen het de Cybertruck aan het publiek voorstelde. Dat was in november 2019, toen Elon Musk riep dat de elektrische pickup in 2020 op de markt zou verschijnen. Zoals je net hebt kunnen lezen, werd dat drie jaar later.

De nieuwe Hyundai Santa Fe is levensgroot Tonka-speelgoed

Maar zoals ook Twitter onderhevig is aan de grillen van Musk, is Tesla dat ook. Een paar maanden geleden zei hij opeens: “Laat we eens proberen om te adverteren en kijken hoe dat gaat.” In het verleden heeft hij gezegd dat hij adverteren haat.

Waarom is Musk nu van gedachten veranderd? Omdat hij bij Twitter heeft gezien hoe afhankelijk het bedrijf is van advertenties. “Dus hier sta ik. Ik heb nog nooit geadverteerd, maar ben nu wel eigenaar van een bedrijf advertenties nodig heeft. Laten we zien hoe effectief het is voor Tesla.”

Nieuwe Cybertruck op de show in München

En Tesla gaat nog verder. Begin september staat de fabrikant gewoon op de IAA in München, zoals de organisatoren bevestigden aan Automobilwoche. Al heeft het bedrijf dat nog niet bevestigd.

MG viert de middelmatigheid met deze spectaculaire MG EX4

Deze week werd bekend dat de eerste Tesla Cybertruck is geproduceerd in Texas, bijna vier jaar na de introductie. Het was een wonderlijke presentatie toen, want de zijruiten, die gepantserd zouden zijn, braken doordat iemand er een stalen bal tegenaan gooide.

We zijn dus erg benieuwd of de Cybertruck ook in München te zien zal zijn. Autoshows hebben behoorlijk aan populariteit ingeboet de laatste jaren. De IAA is van Frankfurt naar München gegaan en was vorig jaar een stuk kleiner van schaal dan voorheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.