Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit is de miniatuurauto van het jaar!

Elk jaar kiest de NAMAC (Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club) de beste miniatuurauto van het jaar. Dit is de keuze van 2022!

Meer dan 5000 NAMAC-leden kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete model, in verschillende categorieën. Het winnende model voor 2022 is geen supercar of hyperexclusieve oldtimer, maar de winnaar komt uit de categorie Bedrijfsvoertuigen grote schalen. Het gaat om een prachtige Renault Estafette. 37 procent van de leden hadden het exemplaar, gemaakt door White Box, op hun lijstje staan. Opvallend volgens de NAMAC is het feit dat dit een model is in de schaal 1:24, een schaal die steeds populairder wordt.

Volvo 850

Jan Lammers

Op de tweede plek eindigde een Simca 1100 van PCX87, in de schaal 1:87. De derde en laatste podiumplek werd gedeeld door een Ferrari 642 racetransporter en de Volvo 850 BTCC. Laatstgenoemde heeft een Nederlandse tint, want het is een miniatuurauto van het model waarmee onze eigen Jan Lammers succesvol was.

NAMAC meldt dat de Nederlandse racehistorie sowieso in trek was bij de leden. Onder meer de Oreca Gibson 07 Le Mans 2020 met Jumbo-sponsoring en de Red Bull RB16 van Max Verstappen staan hoog in de lijst.

NAMAC in Autovisie

Wil je ook dit jaar op de hoogte gehouden worden van al het nieuws rondom miniatuurauto’s? In Autovisie Magazine lees je om de week over de nieuwste en interessantste modellen die op de markt zijn verschenen. Ook die rubriek wordt door de specialisten van de NAMAC, dus goed advies is verzekerd. Hoe je een Autovisie-abonnement afsluit, lees je hier. Wil je liever ons magazine digitaal lezen zodat je al onze nummers altijd bij ons hebt? Ook dat kan! Klik voor meer informatie op deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.