Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de meest gestroomlijnde elektrische auto ter wereld

Van een afstandje zal je misschien denken dat dit een auto van Nio is, maar als je beter kijkt is het logo net iets anders vormgegeven. Dit embleem is van Aion die met de Hyper GT de gestroomlijndste elektrische auto ter wereld laat zien.

Aion is een Chinees merk van EV’s en bestaat sinds 2018. Het merk is onderdeel van Guangzhou Automobile Group (GAC), een grote fabrikant in China.

De meest gestroomlijnde elektrische auto ter wereld

Met de Hyper GT presenteert Aion de meest aerodynamische elektrische auto ter wereld. De CW-waarde ligt op 0,19. Ter vergelijking: de Tesla Model S heeft een CW-waarde van 0,23 en de Nio ET7 heeft een CW-waarde van 0,21. Zelfs de Mercedes-Benz EQS, de super gestroomlijnde sedan, heeft met 0,20 een minder goede CW-waarde dan de Chinees.

Aion hyper GT, meest gestroomlijnde elektrische auto

Hoewel de stroomlijn goed is, heeft de auto niet echt een heel inspiratievol design. Opvallend is wel dat de voorste portieren vlinderdeuren zijn. Deze bewegen dus niet helemaal omhoog als vleugeldeuren, maar scharnieren hetzelfde al de deuren als de McLaren P1.

480 kilometer aan actieradius

De meest gestroomlijnde elektrische auto ter wereld heeft een aandrijflijn die goed is voor 340 pk en 430 Nm. Hiermee sprint het model in zo’n 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De actieradius is ongeveer 480 kilometer volgens de fabrikant.

Aion hyper GT, meest gestroomlijnde elektrische auto

Er is nog maar weinig bekend over de meest gestroomlijnde elektrische auto ter wereld, de Aion Hyper GT. Of de EV uiteindelijk ook echt op de openbare weg verschijnt, is nog onduidelijk.

De meest gestroomlijnde elektrische auto van dit moment

Tot die tijd is het de Mercedes-Benz EQS die zich – na de Lightyear 0 – gestroomlijnde elektrische auto ter wereld mag noemen. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen reed anderhalf jaar geleden al met de EV. Hij neemt je in onderstaande video mee in de S-Klasse van de toekomst.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De nieuwe Mercedes EQE SUV herken je niet uit duizenden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.