Autovisie
Autovisie Nieuws 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de McLaren ‘Sports Stekker’

De nieuwe McLaren Sport Series aka Sports Stekker is aanstaande. Nog dit jaar ruimen de bestaande modellen het veld en maken zij plaats voor de tweede generatie. In de aanloop naar de marktintroductie gaf de Britse sportwagenbouwer al foto’s van een gecamoufleerd testmodel vrij. Autovisie wist de hand te leggen op de patenttekeningen, zoals die bij een Chinees bureau zijn gedeponeerd.

De plaatjes zijn al op 28 december 2018 bij het Chinese registratiebureau gedeponeerd, maar werden eind vorige week openbaar gemaakt. Door het indienen van de foto’s legt McLaren veel zaken van het ontwerp van de sportwagen vast. Zo probeert de fabrikant het model te beschermen. Zo worden onder andere het algehele design van de auto en de hardpoints van de auto veiliggesteld. Het bedrijf beschermt zodoende het model tegen kopieergedrag. Zij het als één-op-één model, zij het als kleinere en grotere schalen, zoals speelgoedautootjes. Autovisie McLaren Sport Series 4

Diepte en contrast

Het vrijgeven van de schetsen betekent wel dat het ontwerp van de nieuwe Sports Series niet langer een geheim is. Daar plaatsen we direct de kanttekening bij. In het echt ziet het model er iets anders uit, omdat de platte plaatjes louter de contourlijnen tonen De diepte en het contrast in het design ontbreken namelijk. Eerder verscheen zo ook de Lamborghini Centenario in de openbaarheid. Dat model oogt in het echt ook heel anders dan op de patenttekeningen. Autovisie McLaren Sport Series 4

Hybride-technologie

De Sports Series verschijnt volgend jaar op de markt. McLaren stapt voor deze productlijn af van de geblazen V8-motor. De nieuweling krijgt een krachtbron met zes cilinders, waarbij een elektromotor voor een vermogensimpuls zorgt. Het maakt de sportauto potenter dan de bestaande generatie. De hybridetechnologie zorgt tevens voor een lager verbruikscijfer, wat voor de Nederlandse prijsstelling voor een lager bpm-bedrag zorgt. De Sports Series krijgt dus een gunstiger prijs. Details over het verbruik, de prestaties en de aandrijflijn zijn nog niet bekend. McLaren onthult die in een later stadium.

Autovisie McLaren Sport Series 4

Betrouwbaarheid

Voor het merk is de Sports Series het eerste productiemodel met een hybride-aandrijflijn. Eerder bracht McLaren weliswaar al de plug-in P1 uit, maar dat was een gelimiteerde reeks van 434 stuks, inclusief 58 GTR’s. Het is wel te hopen dat de geëlektrificeerde Sports Series over een betrouwbare aandrijflijn beschikt, want die van de P1 was dat niet door accu- en motorproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.