Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jan 2018

Dit is de gevaarlijkste kilometer van Nederland

Het stuk snelweg bij de oprit Feijenoord is de gevaarlijkste kilometer asfalt van ons land. Het afgelopen jaar gebeurden daar de meeste ongelukken. 

Tussen de hectometerpalen 21,0 en 22,0 op de linkerbaan van de A16 bij Rotterdam vonden in 2017 namelijk 48 incidenten plaats waarbij een berger te hulp werd geroepen om auto’s weg te slepen. Daarmee is de oostbaan van de Van Brienenoordbrug absolute koploper en verdringt hij de noordbaan van de A12 bij Gouda van de eerste plek op de gehate ranglijst. Dat blijkt uit de jaarstatistieken 2017 van de Stichting Incident Management Nederland (SIMN), waarover De Telegraaf beschikt.

Voldoende snelheid

Het wegvak op de Van Brienenoordbrug staat al jaren in de top tien van gevaarlijkste stukken snelweg. Volgens Richard Doorneveld, directeur van het in dit gebied actieve bergingsbedrijf Jan van de Graaf jr., doen de meeste ongevallen zich voor op de parallelbaan van de brug. „Die ontstaan door de lage snelheid van het verkeer dat van de zeer bochtige oprit komt. Veel automobilisten onderschatten de lengte van de invoegstrook en voegen in voordat ze voldoende snelheid hebben. Met alle gevolgen van dien.”

Reageer op artikel:
Dit is de gevaarlijkste kilometer van Nederland
Sluiten