Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de bizarre auto van voormalig Formule 1-kampioen Nico Rosberg

De meeste autosportliefhebbers zegt de naam Nico Rosberg wel iets. De Duits-Finse Coureur is na zijn carrière vlogs gaan maken op YouTube en laat nu zijn bizarre nieuwe auto zien.

Het kerstcadeau van Nico Rosberg voor Nico Rosberg kunnen we het wel noemen. Net voor kerstavond kreeg de voormalig Formule 1-kampioen namelijk zijn nieuwe hypercar afgeleverd.

Rimac Nevera met 2.000 pk

En die bizarre auto is geen onbekende, het is de Rimac Nevera. Die auto heeft 1914 pk en is volledig elektrisch. Dit vermogen komt voort uit vier elektromotoren die gekoppeld zijn aan een 120 kWh accupakket. Dit accupakket ligt in een T-vorm tussen en achter de twee voorstoelen.

Nico Rosberg, Rimac Nevera, hypercar, Nederland
(Afbeelding: Rimac)

Vanuit stilstand sprint de Rimac Nevera naar 100 kilometer per uur in 1,85 seconden. De topsnelheid bedraagt een adembenemende 412 kilometer per uur.

Nico Rosberg, Rimac Nevera, hypercar, Nederland
(Afbeelding: Rimac)

Naast dat de Nevera een bizar snelle auto is, wordt-ie ook nog eens in erg beperkte oplage geleverd. 150 stuks laat eigenaar Malte Rimac van de Nevera bouwen.

Vol gas in een tunnel

Nico Rosberg is wat gewend door zijn Formule 1-carrière, maar zoveel vermogen is zelfs voor de F1-veteraan ontzettend veel. Ondanks het hoge vermogen trekt Rosberg de auto voor het eerst volledig open in een tunnel. Gelukkig weet hij – en de tractiecontrole – om te gaan met de bijna 2000 pk’s die aan die auto trekken.

Crash met Rimac Nevera

Naast al het vermogen, gebruikt hij ook even de driftmode in de Rimac Nevera. In deze modus had de oud-Formule 1-coureur de auto niet onder controle.

Nico Rosberg en Mate Rimac hadden al eerder kennis gemaakt en in een gesprek tussen de twee vertelde Rimac: “Er was een CTO van een groot autobedrijf – een van de grootste autobedrijven ter wereld – die probeerde de Nevera te laten driften. (..) Hij verloor de macht over het stuur en raakte paaltjes waardoor het accupakket doorboord werd”, aldus Rimac. Niemand raakte gewond bij de crash, maar het geeft aan hoe gevaarlijk 2.000 pk zonder tractiecontrole kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Dit is de bizarre auto van voormalig Formule 1-kampioen Nico Rosberg
Sluiten