Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de Asterix en Obelix auto van Citroën

Citroën is een Frans merk met een rijke geschiedenis. Een merk op trots op te zijn, en dat zijn de Fransen dan ook. Maar misschien zijn ze in het land van stokbroden en rode wijn echter nog trotser op de strips van Asterix en Obelix, de bestverkochte stripreeks van Europa. Laten die twee nou net samenkomen.

Asterix is een Franse stripreeks die uiteindelijk in 70 landen uitgebracht is en in meer dan 100 verschillende talen is uitgegeven. Al snel volgde ook een eerste film. De serie is nog steeds iconisch en er wordt zelfs gewerkt aan een film die 1 februari 2023 in Frankrijk te zien is. Voor deze film ontwikkelt Citroën een concept car.

De Asterix en Obelix auto van Citroën

Althans, een concept car. Het voertuig van Asterix en Obelix heeft eigenlijk niet zoveel met een auto te maken. De Citroën is eerder een koets met twee wielen en volledig gemaakt van hout.

Asterix en Obelix, Citroën 2CV, film, auto
(Afbeelding: Citroën)

“De ontmoeting tussen deze twee legendes van de Franse cultuur zou ronduit buitengewoon kunnen zijn, er is vanaf het begin een nabijheid, oprechtheid en wederzijds respect geweest tussen de filmteams van Citroën en Asterix. (..) Het resultaat is een ode aan de 2CV, de legendarische auto die Citroën in al zijn glorie vertegenwoordigt”, zegt Pierre Leclercq, Global Design Director, Citroën.

Kenmerken van de 2CV

De Asterix en Obelix auto van Citroën heeft dus kenmerken van de 2CV. Zo heeft de strijdwagen ook twee ronde koplampen en een koets die de vorm heeft van Het Lelijke Eendje.

Toch weet Citroën met dempers van zwijnenmaag en wielen gemaakt van gerecyclede schilden er een echte Asterix en Obelix koets van te maken.

Wanneer kan je de Asterix en Obelix auto zien?

De concept car van Citroën wordt in de film meermaals gebruikt. Hoewel de film 1 februari uitkomt in Frankrijk, moeten we in Nederland dan nog heel even wachten op de film. Wanneer-ie exact te zien is in ons land, is nog onduidelijk.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.