Remco Slump
Remco Slump Nieuws 25 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit Ferrari-modelletje kost net zoveel als een Mitsubishi Space Star

We begrijpen dat iemand de Ferrari Daytona SP3 mooi vindt. We begrijpen zelfs dat iemand hebberig wordt van de Daytona SP3. Maar we begrijpen niet dat iemand bijna 13.500 euro neertelt voor een schaalmodel van de motor van een Daytona SP3.

We zijn overduidelijk niet rijk genoeg voor dit soort dingen. Begrijp ons niet verkeerd: wat de Amalgam Collection klaarspeelt, is een wonder van vakmanschap. De schaalmodellen van het bedrijf zijn prachtig. Maar een V12 en versnellingsbak van 43 centimeter voor 13.495 euro… Wie koopt dat?

Ferrari-model in oplage van 599 stuks

Nou, ten minste 599 vermogende verzamelaars. Want zoveel exemplaren van de Daytona SP3-aandrijflijn fabriceert Amalgam. Wat de kopers ermee doen? Geen flauw idee. In hun man cave zetten, misschien, boven op de spoelbak van het toilet?

Ferrari Daytona SP3 maakt verzamelaars gek

Je moet in ieder geval wel erg van de Ferrari Daytona SP3 houden om dit kleinnood aan te schaffen. Hoewel, zo klein is het ding niet eens: 43 centimeter lang en 21 centimeter breed. Vier keer kleiner dan de echte aandrijflijn van de SP3.

Krankzinnige prijs door vele manuren

Amalgam heeft 3500 manuren in de ontwikkeling van het model zitten. De bouw van één exemplaar neemt nog eens 325 uur in beslag. Dat verklaart natuurlijk (mede) de krankzinnige prijs.

Het model is gebaseerd op de officiële CAD-tekeningen en materiaalspecificaties van Ferrari. De atmosferische aandrijflijn is tot in detail nagemaakt, tot aan de piepkleine streepjescodes en stickers aan toe.

Ferrari Daytona SP3 uit Icona-serie

De echte Daytona SP3 – ook daar heeft Amalgam een schaalmodel van, schaal: 1 op 8, prijs: 15.550 euro – wordt aangedreven door de F140HC, een 6,5-liter V12 zonder turbo’s met een vermogen van 840 pk. Hij gaat in 2,8 seconden naar 100 km/h.

Deze Ferrari Monza SP2 is voor de Nederlandse weg

De SP 3 is het tweede model uit de zogeheten Icona-serie, waarin Ferrari klassieke racewagens en straatauto’s naar het heden brengt. Als inspiratie voor de SP3 dienden de Ferrari 330 P3/4 en 412 P. De eerste Icona-Ferrari is de Monza SP1 / SP2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Dit Ferrari-modelletje kost net zoveel als een Mitsubishi Space Star
Sluiten