Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit bizarre snelheidsrecord heeft Koenigsegg van Rimac afgepakt

Eerder dit jaar pakte de elektrische Rimac Nevera een hele zooi snelheidsrecords van Koenigsegg af. Nou, de strijd is nog lang niet gestreden, want Koenigsegg heeft er sowieso een handjevol weer teruggepakt, met de inmiddels zeven jaar oude Regera.

Twee maanden geleden zette de 1900 pk sterke Rimac Nevera in één keer drieëntwintig records. Hij ging in 1,81 seconden naar 100 km/h, had slechts 21,31 tellen nodig om 400 km/h te bereiken en remde in recordtijd ook weer terug naar stilstand.

Koenigsegg haalde Regera weer van stal

Dat kon Koenigsegg niet over z’n kant laten gaan, want voorheen waren die records van het kleine Zweedse supersportwagenmerk. Dus hebben Christian von Koenigsegg en zijn kompanen de oude vertrouwde Regera weer van stal gehaald.

Koenigsegg Regera
(Afbeelding: Koenigsegg) (Afbeelding: Koenigsegg)

Nieuwe banden en een betere ondergrond

Heeft Koenigsegg het vermogen van de hypercar verhoogd of de aerodynamica verbeterd? Nee, er iets veel eenvoudigers aan de hand. De Regera is op nieuwere banden gezet, Michelin Cup 2 R’s, en op een betere ondergrond losgelaten.

Die vond de fabrikant op een verlaten vliegveld, waar een coureur in 20,68 seconden naar 400 km/h ging. En daarmee is de Regera 0,63 seconden sneller dan de Rimac Nevera.

Welke nieuwe records zijn er nog meer? Van 0 naar 400 km/h naar 0 in 28,81 seconden en van 0 naar 250 mph in 21,35 seconden. Eat that, Rimac! Of zoals Christian het zei: “De Regera is nog steeds de koning.”

Koenigsegg Regera
(Afbeelding: Koenigsegg)

Mate en Christian zijn vrienden

Rimac-topman Mate Rimac kan er om lachen. Hij postte een foto van hem en Christian op Facebook met daarbij de tekst: “We zijn nog steeds vrienden. Maar de strijd is nog niet gestreden…”

Koenigsegg Regera opgevolgd door Jesko

De 1500 pk leverende Regera is overigens al uit productie. Er zijn tachtig exemplaren van gemaakt. Het model dat het stokje overneemt, is de Jesko, die er in twee versies is: Attack en Absolut. Bij die laatste draait het vooral om de topsnelheid van ruim 480 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.