Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Digitale buitenspiegels voor Audi E-tron

Audi biedt op de volledig elektrische E-tron, waarvan de levering begin volgend jaar van start gaat, achteruitrijcamera’s in plaats van de traditionele buitenspiegels aan. Het gaat om een optie. De basisversies zullen conventionele spiegels krijgen.

Audi e-tron prototype
Audi E-tron

Audi is de eerste autobouwer die een dergelijk ‘achteruitkijksysteem’ op zijn modellen aanbiedt. Ten minste, op een in serie geproduceerde auto. De gelimiteerde Volkswagen XL1 heeft de elektronische ‘ogen’ eveneens. Audi zal echter niet de enige blijven. Polestar gaat een dergelijk systeem ook op zijn P3 leveren. Audi e-tron 20180423_191540

Virtual exterior mirrors

De ‘virtual exterior mirrors’ zoals Audi de achteruitrijcamera’s noemt, zijn kleiner dan de spiegelglazen en reduceren de breedte van de auto met liefst 15 cm. Bovendien zorgt het ontwerp voor een lager geluidsniveau van de rijwind en levert het design een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren van de aerodynamica. Audi e-tron prototype

Oled-display

Het beeld van de camera’s wordt op de schermen op de deuren weergeven. Naast het portier plaatst Audi een Oled-display. Via het infotainmentsysteem kan de bestuurder kiezen wat voor beeld hij te zien wil krijgen. Voor keren en parkeren kan de chauffeur voor een andere ‘camerapositie’ kiezen, zodat op de schermen meer informatie dichtbij de auto wordt getoond dan wanneer normaal gereden wordt.

LEES OOK: Kopers willen gecamoufleerde Audi E-tron hebben

Levering

Wat de voorziening gaat kosten, is nog niet bekend. De E-tron wordt op 30 augustus gepresenteerd. De eerste auto’s verschijnen in december bij de dealer, maar de levering start pas in januari. De E-tron is Audi’s eerste volledig elektrische auto die in serie wordt geproduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.