Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jun 2018

Dieselgate: Audi-baas Rupert Stadler gearresteerd

De Duitse justitie heeft Audi-topman Rupert Stadler gearresteerd. Hij is opgepakt omdat er aanwijzingen zijn dat hij getuigen zou hebben willen beïnvloeden in het onderzoek naar zijn rol in het dieselgateschandaal. Stadler wordt mogelijk tijdelijk opgevolgd door de Nederlander Bram Schot.

cx108_24fe_9-1024x606

Vorige week werd bekend dat de Duitse justitie huiszoekingen heeft gedaan bij Stadler. De Audi-topman wordt verdacht van fraude en valsheid in geschrifte met betrekking tot het sjoemelschandaal dat in 2015 losbarstte bij Volkswagen. Stadler is al sinds 2007 de hoogste baas bij Audi en zou, volgens de Duitse autoriteiten, geweten hebben van de aanwezigheid van illegale software in dieselmotoren van zijn merk.

Miljarden

Het dieselgateschandaal sleept al drie jaar voort. De affaire heeft Volkswagen in de Verenigde Staten tientallen miljarden gekost. Een week geleden kreeg het concern van het Duitse openbaar ministerie nog een boete van 1 miljard euro opgelegd. Er zitten al twee voormalige Volkswagen-managers in de cel voor hun rol in het schandaal. Er wordt onderzoek gedaan naar nog twintig meer, waaronder naar oud-topman Martin Winterkorn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.