Autovisie
Autovisie Nieuws 26 nov 2016

Top 8: Deze oosterse sedans willen wij best hebben

Van compacte sedans moeten we in Nederland weinig hebben. Een auto als de in China onthulde BMW 1 Serie Sedan krijgen we hier dan ook niet. En dat is best jammer. Want niet alleen dat model mag er best zijn, maar ook deze auto’s met kont uit het Verre Oosten.

BMW 1 Serie Sedan

bmw_1_Serie_sedan

Misschien niet zo dynamisch vormgegeven als de Audi A3 Sedan, maar best een vlotte verschijning. Waarom BMW deze 1 Serie Sedan in China houdt, is ons dan ook een raadsel. De A3 Sedan verkoopt immers uitstekend.

DS5 LS

Deze DS5 LS heeft qua uiterlijk weinig overeenkomsten met de DS5 die wij in Nederland hebben, maar het is absoluut een fraai ding. Vrij conventioneel gestileerd, met een ‘gekkigheidje’ in de vorm van een chromen raamlijst die doorloopt richting de kofferklep.

Fiat Viaggio

fiat_viaggio_s

Een Dodge Dart in een Italiaans kostuum, dat is deze Fiat Viaggio. Oogt ‘ie sportief? Mwoah, niet echt, maar voornaam des te meer. Bestel hem in een goede kleur – deze rode tint staat de Viaggio goed – en er komt best wat voorrijden.

Honda Civic Sedan

honda_civic_sedan

Foto’s doen de Honda Civic Sedan weinig recht. Pas als je hem in het echt ziet, valt op wat een prachtige, gestrekte auto de Japanner is. En nauwelijks te herkennen als sedan, met zijn coupéachtige aflopende daklijn.

Nissan Lannia

nissan_lannia

Deze Nissan Lannia roept waarschijnlijk de meeste discussie op. Mooi? Niet mooi? Wij zijn er nog niet uit, maar dat hij bijzonder is, staat als een paal boven water. Nissan toont lef met dit ontwerp. En daar kunnen we alleen maar respect voor hebben.

Peugeot 308 Sedan

peugeot_308_sedan

Strakke auto toch, deze Peugeot 308 Sedan? Hij heeft niet het meest spannende ontwerp, maar die achtersteven met Exalt Concept-lichten is uitstekend te pruimen. En we gaan het niet over zijn voorganger hebben, want dat gebochelde apparaat hoeven we hier dus niet.

Renault Mégane Sedan

renault_megane_sedan

Tja, dit is gewoon een Renault Talisman in het klein. En dat is helemaal goed! Onder leiding van de Nederlandse ontwerpchef Laurens van den Acker is Renault lekker bezig de laatste tijd. De Mégane, Talisman, Scénic en Espace zijn allemaal buitengewoon fraai.

Volkswagen Lamando

volkswagen_lamando_gts

Het is een Volkswagen, dus verwacht geen sprankelend design. Maar het moet gezegd, de Lamando ziet er best goed uit, zeker in deze GTS-specificatie. Wat dat betreft moet Volkswagen zich schamen voor de duffe Jetta, want deze sedan met een lichte coupézweem is stukken aantrekkelijker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.